![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2002
|
na miejscowym forum zapytaj czy ktos ostatnio mial podobny przypadek. jesli nie to mysle ze to przypadek ta usterka. u nas jak jedna stacja dala d... to stanely wszystkie samochody co tam zatankowaly w tym i radiowozy policyjne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - nie bylo wtedy zadnych niedomowien.
pozdrawiam
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-09-2008
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010
|
A może jednak to nie paliwo uśmierciło pompę? Wg nie jest jeszcze taka mozliwosć że pompka uległa przegrzaniu z powodu za małej ilości paliwa (paliwo chłodzi pompkę). Jak auto dojechało na stację to pompka była przegrzana ale działała, przez moment jak auto było wyłączone mogło coś się w niej już bardziej przypiec no i po zatankowaniu miała problemy już z dalszą pracą. Dlatego trzeba mieć zawsze przy sobie 1/4 objętości baku z paliwem.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-10-2008
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Być może tak było, już przełknąłem te koszty naprawy. Powodów zapewne mogło być wiele, poza tym może pompka umarła już śmiercią "naturalną" autko ma już 168tyś km przejechane, a nie mam wiedzy czy poprzedni właściciel wymianiał ją. W każdym bądź razie, tak jak pisaliście wcześniej będę tankował. Lepiej dmuchać na zimne. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam.
Miałem taki sam przypadek z tym, ze mi pompa padła po zatankowaniu shell V Power i po przejechaniu ok 50 km. Zawsze tankowałem na BP zwykłą rope i nie było zadnych problemow, tylko ten jeden, jedyny raz i pompa padła. Też sie zastanawiam czy to zbieg okolicznosci, czy wina paliwa. Dodam ze nigdy nie jezdze na rezerwie, jak komputer pokazuje ze pozostało do przejechania ok 100km to jade na stacje. Niestety jesteśmy bezsilni wobec nieuczciwych sprzedawcow i nigdy nie wiemy co tak naprawde lejemy do baku. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-11-2006
Model: MK3
Silnik: 2,0TDCi
Rocznik: 2004