![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-10-2009
Model: Modneo
Silnik: 2.0 tddi 115km
Rocznik: 2002
|
Ale właśnie w tym rzecz że u mnie żadnego luzu nie ma, i wszystko gra oprócz tej rozbieżności
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: mondeoIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
witam
moje koła też są pochyline.........przy kontroli wyszło mi ... przód +1 ....tył +4... czy przód to dużo ???? pozdrawaim.............. |
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#14 | |
|
![]() Zarejestrowany: 16-10-2009
Model: Modneo
Silnik: 2.0 tddi 115km
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
jakiej firmy te tuleje? i czy masz zaufanie do mechanika bo jeśli wszystko jest dobrze zrobione to nie powinno być luzu.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: mondeoIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
witam
panowi mam pytanko do tych co wymieniali tuleje w tylnym zawieszeniu - kombi aby wymienić tulei od regulacji geometrii należy zdjąć cały wachacz czy nie? znaczy czy ta tulej przez którą przechodzi śruba mimośrodowa jest wprasowana w wahacz i bez zdjęcia całego elementu nie da się jej wymienić ? mechanior poluzował nakrętkę śruby mimośrodowej i stwierdził iż obraca się razem z tuleją i być może trzeba będzie wymienić ....sprawność amorków tył: 45 i 52 wiem że szału nie ma ale czy nadają się jeszcze do jazdy ???? pozdrawaim............... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
jeśli tuleja się obraca cała to może oznaczać że nowa też się będzie obracała więc możliwe że wahacz będzie do wymiany. natomiast jeśli siedzi obudowa tulei a reszta się kręci to i tak trzeba będzie ściągać wahacz do wymiany tulei.
a co do amortyzatorów to ja bym wymienił bo 50% to trochę mało norma to ok 70% |
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-02-2008
Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
|
Czy moze mi ktos powiedziec z doswiadczenia praktycznego czy do ustawiania zbieznosci kupowac te tuleje mimosrodowe czy nieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jaka jest procentowa szansa, ze nie ukreca sie przy odkrecaniu, czy lepiej sie od razu zabezpieczyc, kupic nowe i wymienicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: piotr
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci 130km
|
Miałem podobny problem z pływaniem tyłem (w kombi) po wymianie tulei na krótkich wahaczach i trzeba było po prostu z tyłu ustawić zbierzność.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-02-2008
Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
|
Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak duze forum, tylu uzytkownikow mk3 i nikt nie robil nic przy tylnym zawieszeniuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wierzeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam |
|
|
|