![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 1999
|
Mam pytanie czy ktoś z szanownych koleżanek i kolegów podklejał podsufitkę z tyłu auta, w miejscu gdzie powinna ona wchodził pod uszczelkę klapy bagażnika?? W moim aucie podsufitka wyszła praktycznie na całej długości i jak otwieram bagażnik to strasznie jest to widoczne. Do tego koniec podsufitki zrobił się miękki, podczas gdy cała reszta jest twarda - mam pewność że woda mi się po podsufitce nie lała. Jakiego kleju użyć żeby przykleić ją do blachy auta gdzie nakładana jest uszczelka bagażnika. Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Sprawdź najpierw czy masz szczelny wężyk spryskiwacza-lubi pękać pomiędzy dachem a klapą i leje się wówczas do środka, czyli na podsufitkę.
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Jak rozumiem nie chodzi o material ktory sie odkleil od sztywnej czesci, a to, ze cala podsufitka wisi.
Pdsufitka nie jest przyklejana do dachu. Z tylu sa chyba 3 kolki plastikowe ktore ja trzymaja (3 dziury w podsufitce, widoczne od srodka bagaznika) a koniec trzyma sie na wardze uszczelki klapy. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 1999
|
No właśnie chodzi mi o sam koniec podsufitki który jak pisze kolega jest pod uszczelką - w tym miejscu odłazi (wysunął się z pod uszczelki i po włożeniu nie chce się trzymać). Gdy uniosłem uszczelkę to na rancie na której jest ona mocowana widać żółtą, zaschniętą substancję którą podejrzewam użyto do podklejenia podsufitki żeby nie wychodziła z pod uszczelki - i chodzi mi o nazwę podobnej substancji lub kleju którym będę mógł to podkleić.
Pozdrawiam |
|
|
|