![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-05-2009
Model: Jest Focus Kombi, był C-MAX GHIA
Silnik: 1,5 TDCI 120KM / 1,6 TDCI 109KM
Rocznik: 2016 / 2005
|
Witam Szanownych Kolegów !
Muszę wymienić akumulator - stary padł po 5 dniach stania samochodu na słońcu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., bo dojeżdżałem rowerem do pracy. Wybór padł na Centrę CA722 i stąd moje pytanie. Czy wymienić sam, czy też podjechać do serwisu ? Na co zwrócić uwagę przy samodzielnej wymianie ? Co z imobilaizerem, kodowaniem itp. Dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-11-2009
Model: Focus C-MAX,Fiesta
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq,1,3Duratec
Rocznik: 2004,2006
|
Wymienić dasz rade tylko sprawdź czy masz kod do radia a tak to wszystko wróci do normy
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Henryk
Model: cmax
Silnik: 1,5 Eco Boost
Rocznik: 2015
|
Ja przy wymianie mialem podlaczone dodatkowe zrodlo zasilania przez gniazdo zapalniczki.
Wystarczy na czas wymiany,przed zdjeciem klem podlaczyc napiecie z innego akumulatora(rownolegle + do + i minus do minusa) i wtedy zdjac klemy ze starego,podlaczyc nowy ,odlaczyc ten do podtrzymania napiecia i nie ma problemu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-03-2010
Model: c-max GHIA
Silnik: 1,6tdci
Rocznik: 2005
|
Wymieniałem akumulator bez zasilania dodatkowego,po prostu odłączyłem,i założyłem nowy. Nie było żadnych problemów,wszystko wróciło do normy.Oczywiście znam kod do radia.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Zarejestrowany: 06-11-2009
Model: C-max
Silnik: 1.8 120KM by LPG BRC SQ24
Rocznik: 2004
|
Cytat:
trzeba chyba każdą otworzyć i zamknąć, żeby dobrze działało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co ciekawe, odłączenie aku nie powoduje chyba resetu mapy benzynowej
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-11-2009
Model: Focus C-MAX,Fiesta
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq,1,3Duratec
Rocznik: 2004,2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() Zarejestrowany: 21-03-2010
Model: c-max GHIA
Silnik: 1,6tdci
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() Zarejestrowany: 26-02-2010
Model: C-max Ultima
Silnik: 2.0 kle kle kle...
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-05-2009
Model: Jest Focus Kombi, był C-MAX GHIA
Silnik: 1,5 TDCI 120KM / 1,6 TDCI 109KM
Rocznik: 2016 / 2005
|
Dziękuję za odpowiedzi. Jestem już po wymianie. Ostatecznie zdecydowałem się na akumulator Boscha S5 74 AH za 370 zł wymiana gratis w Krakowie na Kobierzyńskiej - przy okazji gość sprawdził na odpalonym prąd ładowania i jest OK.
Po wymianie - która mu poszła dość sprawnie, demontował osłonę filtru - trzeba było - wpisać kod do radia - zaprogramować każdą szybę - ustawić datę i godzinę. Mam nadzieję, że teraz auto zapali po tygodniu stania i nie odpalania (przesiadka na rower dla zdrowia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-12-2009
Model: C-max
Silnik: 1,6 EcoBoost 182
Rocznik: 11
|
to ciekawe...
jak ja wymieniałem swój to wyjąłem stary i pojechałem z nim kupić nowy żeby go od razu wymienić... wróciłem, zjadłem obiad i poszedłem wkładać nowy... czyli przerwy było z 3h... -nie musiałem wpisywać kodu radia, nawet się stacje nie rozprogramowały -nie wykasował się licznik dzienny km i średnie spalanie -musiałem zaprogramować szyby... conajmniej dziwne ale myślałem że TTTM... a chyba coś u mnie nie tak... ale właśnie za bardzo tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|