![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-06-2010
Model: FORD GALAXY
Silnik: 2.3 1.6 V
Rocznik: 1999
|
Przy ciągnięciu lawety zapowietrza się sprzęgło zaczyna się ślizgać i bierze pod górą i nie ma siły i staje, chociaż jest wymieniona nowa tarcza i docisk, mechanik przy silniku jak odpowietrzył czy spuścił trochę płynu i było dobrze dopóki znowu nie potrzepie lawety i jak silnik się nagrzeje i ma ciężko robi się to samo ,jaka może być przyczyna proszę o pomoc może ktoś wie co to może być
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-10-2009
Model: ford galaxy
Silnik: 2300 lpg BRC
Rocznik: 1998
|
jaki masz poziom płynu hamulcowego ?? bo jest taka sprawa ze jak masz płynu hamulcowego poniżej max może się sprzęgło zapowietrzać spotkałem się z z kilkoma takimi przypadkami i nie tylko w fordzie dolej płynu na max powinno pomoc
Ostatnio edytowane przez czesioczesio1 ; 09-06-2010 o 19:34 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
poziom płynu jest ok ,mówią że to może być pompka sprzęgła lub wysprzęglik no ale przy wymianie tarczy i docisku mechanik mówił że wysprzęglik jest dobry że jest suchy i nie ma żadnych przecieków
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Jeśli sprzęgło się ślizga to mogą być dwie przyczyny.Zużyte sprzęgło lub zatkana pompa.Pompa ma w środku uszczelki.Potrafią spuchnąć i zatykają powrót płynu do zbiorniczka.To by też wyjaśniało,dla czego po spuszczeniu płynu jest poprawa.
|
|
|
|
#5 |
|
|
raczej sprzęgło nie może być zużyte bo jest nowe i ma przejechane 3 tyś to pewnie ta pompka a czy też mogło być to od wysprzęglika mechanik mówił że jest suchy i nie ma przecieków no ale jednak jest stary tylko tarcza i docisk nowy
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Z twojego opisu wynika,ze sprzęgło pozostaje wciśnięte i dla tego się ślizga.Siłownik sam nie przytrzyma sprzęgła.To ciśnienie płynu go trzyma.Ciśnienie nie chce zejść, bo nie może wrócić przez pompę do zbiorniczka.To jest najczęstszy powód.
|
|
|
|
#7 |
|
|
czy może ktoś wie jak wymontować pompkę sprzęgła bo mechanik nie mógł odczepić pompki od pedału bo nie mógł się tam dostać przeszkadzała mu taka konsola nad pedałem sprzęgła ta konsola to bezpieczniki z różnymi kablami i nie mógł tego wyjąć pomimo że odkręcił śrubkę i odpioł dwa zabazpieczenia
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
czy ktoś może wie czy się sprawdza pompka sprzęgła jak się wymieni w niej gumki czy lepiej kupić nową wiadomo ale nowa kosztuje i dlatego chcę się spytać czy taka wymiana samych gumek się sprawdzi
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-07-2006
Model: VW SHARAN
Silnik: 1.9tdi 110KM
|
nie wiem jak u Ciebie ale w moim wymiana pompki tej przy pedale sprzęgła to koszmar - więc proponuje kupić nową dobrej firmy wymienić i mieć spokój - koszt coś ok. 160zł
|
|
|
|
|
|
#10 |
|