![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-12-2009
Model: ST220
Silnik: 3,0
Rocznik: 2002
|
Dzisiaj byłem w sklepie żeby dowiedzieć się ile będą mnie kosztowały części do wymiany napinacza i całej reszty (koło i rolki) i zapytano mnie jaki mam napinacz czy taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] czy może jakiś inny (kółko ze sprężynką czy coś takiego). pierwsze słysze że są jakieś 2 rodzaje ale wole się upewnić bo jednak pare groszy kosztuje. Słyszał ktoś o tym że są 2 rodzaje?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
są przy silniku dwa napinacze. jeden do małego paska (pompa wody i wspomagania [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) oraz drugi który podałeś w linku do alternatora i klimatyzacji (mogą być różni producenci ale rodzaj tego napinacza z wystającą sprężyną jest tylko jeden). SKF i Motorcraft to zdaje się, że to samo tylko inaczej opakowane [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 20-07-2010 o 18:36 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Mówiłem że chodzi mi o ten do alternatora ale oni stwierdzili że są dwa rodzaje. I ze mają tylko ten pokazałem ale nieraz bywa jakiś inny. Nie chciałem wziąć złej części więc pytam czy to napewno to
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2007
Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003
|
no to zmien sklep bo gadaja glupoty, jako test powiedz zeby oba pokazali to razem posmiejecie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#5 |
|
|
No właśnie nie miał tej drugiej części. Ale jest tak jak myślałem. Dzięki za pomoc.
|
|
|
|