![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-05-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1600
Rocznik: 1994
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-09-2007
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
sprawdz jeszcze czy po wlaczeniu klimy załącza sie sprzeglo sprezarki klimatyzacji, u mnie po wlaczeniu klimy obroty sie zwiekszaly i dalej cieplo, po prostu po wlaczeniu nie zalaczalo sie sprzeglo, poszukalem i stwierdzialem ze musi to byc jakis przekaznik poniewaz sprzeglo jest elektromagnetyczne, wiec w skrzynce bezpeicznikowej w komorze silnika rozebralem kilka przekaznikow, zauwazylem ze 2 byly w srodku posniedziale, wiec troche srubokretem i sprejem do elektroniki poczyscilem i klima dziala miodzio, a chcialem juz jechac nabijac, widac ze ci spece od klimy to tylko kase wezmą a nie wiedzą czy klima wogole sie zalacza
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::average
![]() Imię: radek
Model: galaxy
Silnik: 1,9tdi AUY
Rocznik: 2000
|
witam u mnie ubieglym roku chlodek w tym na wiosne chlodek ale coraz slabszy nastepnie zonk malo czynnika sprezarka nie zatarta uklad szczelny okazalo sie ze sprezarka pracuje ale nie ma wydajnosci zalozylem druga i jest ok.pozdro.jak masz pozycz od kogos maszynke zamien i sprawdz oczywiscie bez czynnika w ukladzie.teraz jestem w swinoujsciu ponad 800 km prejechane i komforcik az milo.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
|
MI odpadło sprzegło przy sprężarce i też nie działała klima. Zobacz to.
|
|
![]() |
|
|
|