Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-12-2009, 12:26   #11
galo
ford::advanced

Imię: Darek
Model: S Max
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: SZYBY nie działają co robić ??

Nie miałem z tym żadnych problemów wyciągałem gumę z tego plastiku od strony słupka a potem przepchnąłem palcem do środka drzwi zajęło mi to góra 30sek. Oczywiście całej nie wpychałem, bo natrafiłem na jakiś mały opór, ale wystarczyło żeby mieć dobry dostęp do polutowania. Ta guma nie jest sklejana z tymi plastikami tylko ma takie kołnierze, które wskakują w ten plastik i z tym też nie miałem problemów.

Cytat:
Napisał gorny7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dopiero elekronik dobrzę polutowal i gra
Ja jak lutuje to najpierw smaruje końcówki kabelków pastą do lutowania miedzi (stosuje ją do lutowania rur miedzianych) i wtedy niema problemu z zimnym lutem bez tej pasty miałem problemy, mimo że stosowałem cynę z kalafonią.

galo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-08-2010, 10:18   #12
deku
Junior Moderator

Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
Rocznik: 2000

Temat stary, ale się podłączam.
Nie działa mi szyba od strony kierowcy. Wiązki posprawdzałem i są całe. Byłem u elektryka, posprawdzał i mówił, że od strony elektryki jest OK, ale w sumie nie wiem czy mu ufać, bo o paru innych rzeczach, które miał naprawić to zapomniał. Cały panel do zamykania szyb był wymieniany (jeszcze przez poprzedniego właściciela), więc obstawiam że jest uszkodzony mechanizm otwierania/zamykania szyb.
Jak pociągam przycisk (tak jakbym chciał zamknąć szybę) to słyszę takie delikatne stuknięcie z silniczka. Jak wciskam to nic nie słychać. Ściągnąłem tapicerkę, żeby popatrzeć sobie na to wszystko, ale nie znam się za bardzo więc nie wyciągałem mechanizmu - podociskałem tylko wtyczki, ale to nic nie dało, za to zauważyłem że sam silniczek jest bardzo ciepły.

Moje pytania: jak się zabrać za wymianę takiego mechanizmu, o czym należy pamiętać (żeby się nie okazało, że wszystko założyłem a szyba mi się zamyka do połowy)? czy pasuje mechanizm z mk1?
deku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-08-2010, 23:29   #13
szczurek01
ford::amateur

Model: mkI
Silnik: 1.9 tdi 110km
Rocznik: 1998

U mnie uszkodził sie taki bialy przełacznik (wielkosci pudelka zapalek), który umieszczony jest w drzwiach kolo zamka. koszt ok 30 zl (uzywany) + robocizna
szczurek01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2010, 16:01   #14
Krynek2004
ford::average

Model: Galaxy Ghia High, BMW E46 x2, Explorer I, SC 1.1
Silnik: 1.9 tdi, 2.0D, 3.0XD, 4.0, 1.1
Rocznik: 2004, 2001, 2002, 1994, 2004

Ja podepne się pod temat...
U mnie wszystkie szyby działają, jednak sterowane w panelu w drzwiach kierowcy.Nie da się uruchomic obu tylnych szyb ich przełącznikami.Blokada w panelu u kierowcy wyłączona. Gdzie szukac przyczyny?
Krynek2004 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2010, 17:44   #15
mateuszrutek
ford::beginner

Model: galaxy
Silnik: 2800
Rocznik: 1997

Ja miałem to samo w swoim galaxie. Musisz zdjąć tą gumę, w której są kable, które łączą drzwi kierowcy z samochodem. Tam ci się kabel wyją. Czas naprawy trwa 20 s
mateuszrutek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2011, 22:51   #16
somar

Model: Ford Galaxy GHIA
Silnik: 1.9 TDi
Rocznik: 2003

Panowie - podłącze się pod temat chociaż problem chyba trochę inny:

żeby szyby jeździły to muszę trzymać przycisk - wyjątek stanowi szyba pasażera przód - ta działa bez zarzutu !!! jak zamykam auto z pilota - wszystkie się podniosą z wyjątkiem mojej - od str kierowcy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kable już sprawdziłem. nic nie znalazłem. czy jest jakiś inny pomysł niż kable?
somar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-08-2011, 21:30   #17
wacek_pl
ford::advanced

Model: Tranzit
Silnik: 2.2
Rocznik: 1014

koledzy posprawdzajcie wtyczki między drzwiami a słupkami, przy takiej pogodzie deszczowej styki miedziane lubią śniedzieć i zanika styczność, też miałem ten problem dwa dni temu, ale sprawdziłem wtyczki i przeczyściłem miękką szczoteczką miedzianą i popryskałem sprejem do elektryki i wszystko wróciło do normy.
Stary 25-03-2013, 11:27   #18
marekelb

Model: S-max MK2
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Szyba pasażera nie otwiera się przyciskiem kierowcy

Witam.

Mam problem z otwieraniem elektrycznym szyby pasażera z poziomu kierowcy. Po prostu przycisk nie działa. Szybę kierowcy normalnie zamykam i otwieram. Dodam, że z przycisku w drzwiach pasażera szyba ta działa normalnie. Dodatkowo sprawdziłem, że kluczykiem włożonym w drzwi kierowcy również normalnie otwieram i zamykam obie szyby. Czy to może być uszkodzona wiązka przewodów, czy też może sam przycisk nie "załapuje"?

Pozdrawiam.
marekelb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2013, 11:54   #19
wojtekn
Moderator

Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000

Prawdopodobnie przy takim zachowaniu przełącznik padł.
wojtekn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2013, 21:50   #20
cikos

Imię: Marcin
Model: Ford Galaxy Mk2
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2003
Domyślnie Zamykanie przednich szyb

Witam
Ostatnio podczas postoju chciałem zamknąć szybę od strony kierowcy, a ta, zamiast się zamykać, zaczęła się otwierać.Po kilkukrotnym popracowaniu nad przyciskiem zamykania, zamknęła się. Dzisiaj chciałem zamknąć szybę po stronie pasażera z panelu kierowcy....przycisk nie zadziałał. Po kilku próbach udało się.
W czym problem?
Pozdrawiam
cikos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania