![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-08-2010
Model: galaxy
Silnik: 2L.B
Rocznik: 1995
|
Witam wszystkich. Mam duży problem gdyż postanowiłem sam wymienić padnięty alternator lecz wolę zasięgnąć języka czy warto się do tego samemu zabierać, a jeśli tak to w jaki sposób i od której strony, no i czy trzeba mieć jakieś nietypowe narzędzia. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-11-2009
Model: mondeo mk2
Silnik: 2,5v6 lpg
Rocznik: 1998
|
Powiem tak,klucze zwykłe nie ma tam nic udziwnionego ale raczej go nie wymienisz bez podnoszenia silnika. Odkręcić to go może odkręcisz ale nie wiem jak wyjmiesz od dołu raczej nie da rady, a od góry podobnie. jest jeszcze opcja z odkręceniem kołyski i mocowań silnika ,a potem podnieść auto parę cm ale nie wiem czy to coś da. W każdym razie zrób to sam bo jak oddasz mechanikowi to Cie wyrwie z butów.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
Bez przesady, daje sie bez ruszania silnika...
|