![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-10-2007
Model: S-MAX
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2017
|
wredROB
Podepnij go pod kompa, póki co jest to wróżenie z fusów... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Model: Focus II HB 5D GHIA
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
|
@wredROB
Jak dla mnie to ewidentnie EGR. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Cytat:
Podpowiem Ci tylko, ze po wlaczeniu zimnego silnika EGR otwiera sie na dosc dlugi czas zeby go zagrzac. No i nie wiem jaki zwiazek ma brak reakcji na gaz z EGRem. Ja bym rowniez zaczal od odczytania bledow, potem sprawdzil przepustnice czy sie otwiera. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-03-2010
Model: Focus C-Max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Dzięki za radę. Wiem, że musze podpiąć pod komputer, ale wcześniej chciałem zasięgnąć rady, aby mieć rozeznanie i nie dać naciągnąć się na wymianę połowy osprzętu.
Nie wiem, czy to może mieć związek, ale od marca, gdy stałem w korkach czy na światłach (na biegu jałowym) to dawało się wyczuć pojedyncze drgania silnika. Myślałem, że to może wina sprężarki klimatyzacji, ale po wyłączeniu klimatyzacji drgania nie ustawały. W lipcu zauważyłem, że te pojedyncze drgania ustały. W sierpniu zaczęły się problemy z pedałem gazu ... Może ktoś będzie miał jeszcze jakiś pomysł....... Ostatnio edytowane przez wredROB ; 13-09-2010 o 09:53 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-07-2009
Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
wredROB
Mam bardzo podobne albo takie same objawy. Przytrafiło mi się (może ze trzy razy), że zaraz po odpaleniu pedał gazu nie reagował. Dopiero po ok. minucie zaczynał działać. Ponieważ było to w okresie zimowym, kiedy miałem słaby akumulator (pojawiały się komunikaty typu: awaria wspomagania kierownicy i hamulca ręcznego) myślałem, że to również z powodu słabego akumulatora. Kiedy wymieniłem akumulator wszystkie niedomagania ustąpiły. Zdążyłem już zapomnieć, że miałem jakiś problem z pedałem gazu, kiedy kilka dni temu pojawiło mi się to znowu. Tym razem nie zaraz po odpaleniu ale w czasie jazdy, gdy zatrzymałem się na przejściu dla pieszych. Po ok. minucie deptania pedał zaczął reagować. Mam podejrzenia, że to może sam pedał coś nawala albo wtyczka źle łączy. Niedawno go odpinałem gdy wymieniałem filtr kabinowy. Tak czy siak trzeba będzie się chyba podpiąć pod kompa. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-08-2010
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0L Duratorq-TDCi (136PS) - DW10
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Dodam, że czasami na wolnych obrotach, bez włączonego biegu słyszalne są odgłosy "szumu" dobiegające prawdopodobnie od sprzęgła. Ponowne wciśnięcie i puszczenie sprzęgła powoduje, że te szumy ustają. Występuje to niezależnie od tego, czy silnik jest ciepły czy zimny.
Przekładnia: 6-bieg. przekł. ręczn. - MMT6; Norma emisji spalin: 2000 EEC (EEC 7); Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp. Obszar: (+)"F"; Lakier: Magnum Grey Metalik; Materiał we wnętrzu: Linea/Kent |
|
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Pocieszające jest to, że dwumasa u Ciebie nie jest aż tak droga u mnie to wydatek ponad 3kPLN... |
||
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
A samo kolo w okolicach tej ceny [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Mozna pewnie taniej i ceny beda spadaly. Teraz porownaj do cen w 2.0 tdci i napisz czy jest taniej Samo kolo [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Mój jest wyprodukowany po 03-2007.
Sprawdziłem po VIN'ie koło dostępne tylko w ASO, po upustach 3,3kpln Chciałbym znaleźć taniej ale nie wiem czy się da. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|