![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-01-2010
Model: ford transit
Silnik: 2500
Rocznik: 1987
|
Witam mam pytanie padł mi silnik założyłem drugi w którym była pompa Lucasa zamieniłem ją na Bosha silnik odpali idealnie po włożeniu go do samochodu okazało się ze brak w tym silniku miejsca na zamontowanie pompki paliwowej i Dooopa a teraz pytanie co z tym faktem jak rozwiązac ten problem czy isnieje jakas pompka elektryczna mocowana na wężach aby podawala paliwo na pompe wtryskową?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Pompa Boscha ma własności samozasysania i takie silniki "sieroty" po CAV Lucasie chodzą na Boschu bez pompki wstępnej.
Powstaje jednak problem z odpowietrzaniem takiego układu, dlatego dobrze jest zostawić stary uchwyt filtra z ręczną pompką (jaki powinien być przy układzie z CAV Lucas). Dodatkowo pompka - tak ręczna, jak i mechaniczna - posiadają zaworki, które zabezpieczają układ przed cofaniem się paliwa na postoju i tym samym przed zapowietrzeniem. Więc podwójnie potrzebna jest ta pompka ... Pozostawienie pompki ręcznej wymaga przeróbek układu przewodów, zwłaszcza do świecy płomieniowej, ale warto...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 17-09-2010 o 22:46 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| pompa paliwowa |
|
|