![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-10-2009
Model: MONDEO estate
Silnik: 1.8 tdci titanium x
Rocznik: 2009
|
wiatm.mam luz na mocowaniu z tyla armotyzatora po prawej stronie,pasazer.zdjelem kolo dzis i cala tapicerke z tylu w bagazniku by sie dostac i z gory i zdolu.zaowazylem ze sruba sie kreci z gory,i moje pytanie czy mozna ja jakos jeszcze dokrecic,i czym mialem imbus i 19 nasadowo i sie kreca na okolo,czy potzrbne jest specjalny klucz zeby jeden trzymal a drugi dokrecil??
fiat 126p96tys ford orion 260tys mondeom mk2 270 tys vwpassat 280 tys Ostatnio edytowane przez pawelinio ; 01-10-2010 o 19:46 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzychu
Model: mondeo mk1 chabeta
Silnik: 1.8 16v + Lpg stag 300
Rocznik: 1993
|
raczej mosisz wyjąć amora i dokręcić,albo wyciąć podłużną dziurkę w kielichu gdzie siedzi amorek na wysokości tej nakrętki,i przełżyc przez nią klucz 19 i od góry kręcić ampulemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
czyli amor do wymiany?? wsumie tez pomyslalem o lekkkim zszlifowaniu kielicha lecz szkoda i dumam jak to zrobic taki klucz zeby tam wszedl i dokrecic imbusem.a jak sie uda dokrecic luzu nie bedzie??
|
|
|
#4 |
|
|
ten luz sam sie nie zrobił,tzn ze nie poluzowała sie śruba sama!jak masz chwile to wyjmij amora,prosta sprawa,i sobie dokrecisz i zdiagnozujesz co nie halo!bez poprawiania konstruktorów forda,a tak na marginesie,ja wyciołem dziurke dokręciłem i jeżdże 2 lata i giciorGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
jutro sie wezme.teraz dokrecic mam imbusem czy 19kluczem.chyba mam pomyslGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#6 |
|
|
zrobioneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.zajelo troche czasu,ale jest ok.kupiony klucz nasadkowy 19tyle ze przedluzony,dospawana do niego raczka.imbus i pilnikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)nasadka nie chciala wejsc do kielicha wiec trzeba bylo lekko zszlifowac wejscie.dolacze fotke kluczaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) ten posrodku
|
|
|
#7 |
|
|
no no szacun za pomysłowość