Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-10-2010, 13:38   #51
muli9
ford::advanced

Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Wymiana sprzęgła+dwumasa i przejechanie 1200 km zaledwie !!!

AD.4 bardzo ciekawe ze w temacie i opisie aukcji jest 6 biegowa skrzynia a pozniej wspominaja o 115KM.
Ad.3 Jesli chodzi o objawy to mysle ze nie ma co wywolywac na sile wilka z lasu to ze cos tam czasem slychac to szkoda sobie zawracac glowe, dopiero jesli to sie stanie uciazliwe i bedzie przeszkadzac w eksploatacji to mozna sie zastanawiac
AD.2 nic nie pada w 5 minut takze spokojna glowa nawet da sie z tym jezdzic tylko wstyd jak sie cos tlucze albo piszczy tak ze sie ludzie ogladaja

ten temat tez moze pomoc bo jest bardzo podobny

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

tak sie tez teraz zastanawiam czy zamiast kompletu LUKa na ktorym obecnie jezdze nie wzial bym teraz SACHSa, jakies to kolo wydaje sie solidniejsze

Ostatnio edytowane przez muli9 ; 04-10-2010 o 13:49
muli9 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2010, 13:55   #52
adrianszef
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał muli9 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AD.4 bardzo ciekawe ze w temacie i opisie aukcji jest 6 biegowa skrzynia a pozniej wspominaja o 115KM.
Ad.3 Jesli chodzi o objawy to mysle ze nie ma co wywolywac na sile wilka z lasu to ze cos tam czasem slychac to szkoda sobie zawracac glowe, dopiero jesli to sie stanie uciazliwe i bedzie przeszkadzac w eksploatacji to mozna sie zastanawiac
AD.2 nic nie pada w 5 minut takze spokojna glowa nawet da sie z tym jezdzic tylko wstyd jak sie cos tlucze albo piszczy tak ze sie ludzie ogladaja

ten temat tez moze pomoc bo jest bardzo podobny

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

tak sie tez teraz zastanawiam czy zamiast kompletu LUKa na ktorym obecnie jezdze nie wzial bym teraz SACHSa, jakies to kolo wydaje sie solidniejsze
No przeszkadza troszkę - piszczy coś rzęzi tłucze się. Faktycznie wstyd, fura dla oka ładna a tu taki babol, niestety trochę jak dla mnie to duży wydatek i nie wiem co robić. Zauważyłem że przez ostatni miesiąc objawy się dosyć mocno nasiliły. Wszystko stuka coraz głośniej i częściej. Wcześniej nie zawsze to występowało. Właśnie co do aukcji to nie wiem czy mam ten komplet kupić. mam dylemat. Dodam że na mechanice się za bardzo nie znam
adrianszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2010, 14:04   #53
muli9
ford::advanced

Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003

no to jeszcze powinien pedal sprzegla mocno drzec , nie wiem czy wszyscy sie ze mna zgodza ale cena za ten zestaw jest dobra tym bardziej ze w komplecie jest wysprzeglik ktory sam kosztuje ze 450 ale nic gosc nie pisze o gwarancji a to wazna rzecz
Stary 04-10-2010, 19:44   #54
Luk@s
ford::professional

Imię: Łukasz
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001

Za bardzo też czekać nie można, bo trzeba będzie puźniej doliczyć kasę na rozrusznik jak opiłki go zabiją.
Stary 24-02-2011, 09:16   #55
perry84

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002

Witam Panowie. Powracam do tematu ponieważ wczoraj znowu mi padło tym razem przejechałem ok 3000 km i znowu to samo na odpalonym aucie nie mogę wbić biega a na zgaszonym ładnie wchodzą i jak wrzucę na zgaszonym i odpalam na sprzęgle to od razu samochód delikatnie rwie do przodu. Myślę już teraz że to mechanik mi spieprzył dwukrotnie już i zaprowadziłem do drugiego. Sił już brak i kasy bo w sumie wydałem ponad 4000 zł a zapewne znowu muszę 2000 wydać !!!
perry84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2011, 09:54   #56
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

nie wiem co tam mozna zepsuć. Wymieniales komplet z wysprzeglikiem?
Stary 24-02-2011, 10:56   #57
perry84

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002

Oczywiście że tak za pierwszym i za drugim razem wszystko kompletne !!! Wszystko oryginalne części LUK, więc nie wiem jakim cudem drugi raz po tak znikomym przebiegu nie mogę wrzucić biegu szlak mnie trafia bo jednorazowa wymiana kosztuje mnie więcej niż moje wypłata !!!
perry84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2011, 11:53   #58
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023

a może jest źle odpowietrzony wysprzęglik? jak go odpowietrzali? tak jak hamulce czyli płyn wylewał się odpowietrznikiem? czy wstrzykiwali przez odpowietrznik płyn do zbiorniczka? powinno się wstrzykiwać odpowietrznikiem minimum 80 ml płynu hamulcowego w jednym cyklu i to wystarcza.
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2011, 13:03   #59
Luk@s
ford::professional

Imię: Łukasz
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
powinno się wstrzykiwać odpowietrznikiem minimum 80 ml płynu hamulcowego w jednym cyklu i to wystarcza.
Wiem, że tak mówi instrukcja czy "cóś" w tym stylu ale to jest tylko wydziwianie. Bez żadnego problemu można odpowieczyć tak jak hamulce i nic się nie będzie dziać.
Stary 24-02-2011, 13:12   #60
karloss
FCP member

Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał perry84 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście że tak za pierwszym i za drugim razem wszystko kompletne !!! Wszystko oryginalne części LUK, więc nie wiem jakim cudem drugi raz po tak znikomym przebiegu nie mogę wrzucić biegu szlak mnie trafia bo jednorazowa wymiana kosztuje mnie więcej niż moje wypłata !!!
To zwróć uwagę mechanikowi, żeby dobrze wyczyścił wałek na wieloklinie i posmarował go dobrym smarem (tylko nie grafitowym!).
I koniecznie daj znać czy pomogło.
karloss jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania