Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-11-2010, 15:04   #101
Snajper_881

Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej ?

Czy może ktoś polecić jakieś dobre światła dziennie, na LED`ach z homologacją ?? Cena nie gra roli, najlepiej prosiłbym o link Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam!

Stary 04-11-2010, 17:21   #102
kosteg
ford::professional

Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'

sam chciales:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
i tansze:
oczywiscie taniej tez mozna ale ze napisze - im nizsza cena tym bardziej bym wazal

tandeta wieja te gdzie sprzedawcy pisza jakiej marki jest uzyta dioda nie piszac nic o elektronice czy reszcie - ostroznie trzeba wiec wybierac
kosteg jest offline  
Stary 04-11-2010, 19:32   #103
Snajper_881

Dzięki Kosteq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale te wszystkie lampy są okropne, nie patrząc już na cenę...
Jedyne co mi się podoba to te: http://moto.allegro.pl/lampy-led-day...267120584.html. Podpiąć pod sterownie AUTO i gitara. Ale to na wiosnę, bo teraz i tak ciemności całą dobę...

Stary 04-11-2010, 20:20   #104
kosteg

Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'

o wygladzie nie bylo mowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. faktycznie trudno o cos ladnego i dobrego... powodzenia w wyborze
kosteg jest offline  
Stary 04-11-2010, 21:00   #105
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011

Cytat:
Napisał rednaxelA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja sam sie łapie czasem na tym ze migam bo mysle ze samochod z naprzeciwka jedzie w ogole bez swiatel - jak sie zblizy to sie okazuje ze ma pasek ledów za 10 zł skitrany gdzies kolo przednich przeciwmgielnych tak ze jak sie nie przyjrzysz to nie widziasz.
Bardzo trafne podsumowanie.

Sorry za ot , ale myślę że większość podziela to zdanie.

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!
Wojtek jest offline  
Stary 05-11-2010, 00:48   #106
dikileiden

Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017

Polecam te lampy które założył kolega Tom303 w poście nr.56. Ja sam je zakupiłem i zamontowałem w miejsce halogenów ale w zderzaku RS.Jestem bardzo zadowolony z nich, no i są bardzo mocne. Link na Ebay dla zainteresowanych [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
dikileiden jest offline  
Stary 07-11-2010, 22:33   #107
Tom303
ford::advanced

Model: Cougar/Mondeo/S-max
Silnik: 2.5i/3.0i/2.0d
Rocznik: 1998/2005/2007

Ja tez polecam te "moje" lampy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko ze ... nie do kazdego zderzaka beda pasowaly ale ja jestem zadowolony. Tylko ze mam ten problem, ze poniewaz te swiatla sa okragle, a nie jak wiekszosc prostokatne itd, czesto migaja mi sprzeciwka, ze niby jade na przeciwmgielnych ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wtedy wlaczam przeciwmgielne na znak, ze wcale na nich nie jade itd ... Akurat jak mam 2 pary "oczu" na dole w zderzaku ale jak ktos zamiast przeciwmgielnych wstawi te do jazdy dziennej, to nie ma czym zamrugac, ze to nie sa halogeny przeciwmgielne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Albo ze niby jade po zmierzchu na halogenach, bo wtedy one przy wlaczonych swiatlach mijania swieca dalej, tylko ze sa przyciemnione (tak jak to juz opisywalem), no ale ludzi myli ten okragly ksztalt i tez mi mrugaja, bo mysla, ze to przeciwmgielne. Tylko ze one wtedy swieca slabiutko i spelniaja funkcje pozycyjna. Co dziwne, przejezdzajac tak obok policji, zarowno i polskiej i niemieckiej, czy strazy granicznej, nikt jeszcze mnie za to nie zatrzymal, bo albo wiedza o co chodzi albo ... nie zwracali uwagi ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale tylko czekam na taka konwesrsacje i pokazanie obu oznaczen homologacji wybitych na szybce tych swiatel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A o tych tanich i swiecacych nierzadko na niebiesko paskow niby do jazdy dziennej, zlozonych z kilkudziesieciu diod to tak samo wolalbym wogole nie wspominac ...
Oczywiscie auto takie przegladu przejsc nie powinno ale dlaczego takie auta jezdza po drodze i nie widzialem jeszcze ani razu, zeby kogos takiego akurat policja zatrzymala ...
Swiatla te nierzadko swieca za ciemno jako do jazdy dziennej ale poniekad za mocno do jazdy po ciemku i co zauwazylem, to to, ze wielu takich amatorow ma je zle podlaczone, tzn swieca one dalej po zalaczeniu swiatel mijania ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I mowie tu nie o jednostkowym przypadku ...

Tomek

Ostatnio edytowane przez Tom303 ; 07-11-2010 o 22:36
Tom303 jest offline  
Stary 08-11-2010, 13:41   #108
Makiks
ford::average

Model: Mondeo MK III Titanium
Silnik: 2,2 TDCi
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał rednaxelA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiesz oni migają nie dlatego ze Ci zazdroszczą takich fajnych świateł tylko dlatego ze ich nie widzą i mysla ze jedziesz bez.

Ja sam sie łapie czasem na tym ze migam bo mysle ze samochod z naprzeciwka jedzie w ogole bez swiatel - jak sie zblizy to sie okazuje ze ma pasek ledów za 10 zł skitrany gdzies kolo przednich przeciwmgielnych tak ze jak sie nie przyjrzysz to nie widziasz.
Mam światła dzienne z homologacją i miganie kierowców jadących z przeciwka wynika z ich niewiedzy o przepisie pozwalającym na ich użycie i proszę mi tu nie wmawiać, że mam paski ledowe. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Makiks jest offline  
Stary 08-11-2010, 20:55   #109
piorkum
ford::average

Model: Ford Mondeo
Silnik: TDCi
Rocznik: 2004

a mozna by w miejsce zarówek przeciw mgłowych zastosowac takie ??[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
piorkum jest offline  
Stary 09-11-2010, 00:11   #110
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023

znając parametry różnych wynalazków na diodach led to wymiana w mondku zwykłych żarówek na takie led jest nieopłacalna finansowo bo ledy jakoś nie wytrzymują napięcia 14,4 V i często padają. no chyba żeby po drodze dać jakiś stabilizator/przetwornicę/sterownik ledów gdzie po wyjściu jest stałe napięcie 12V.
jendrekmak jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania