![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
zasilanie idzie bezposrednio przez wylacznik, nie ma zadnego przekaznika w przedliftowym mondeo, wylacznik ma opcje wlacz i wylacz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A czy wszystkie maty maja termostat ? zielonego pojecia nie mam ale pewnie zalezy od producenta maty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#52 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-09-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Dzięki za szybką odpowiedź !
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-11-2010
Model: mondeo mk3 lx
Silnik: 1.8
|
Masz racje 1olek bo to anglik gdyz mieszkam w angli i dziekuje za podpowiedz oczywiscie przestudiuje od poczatku temat.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
To zmien w profilu na angolskie miasto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja mieszkam w Irlandii i tez jezdze anglikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#55 |
|
|
Prosze bardzo.Wlasnie przestudiowalem posty na temat foteli i mam dylemat w poczatkowych postach napisane o matach odpowiadajacych za czujnik obecnosci na fotelu i juz sie zastanawiam czy to wlasnie tych nie znalazlem dzis zanurkowalem ponownie w fotel pasazera i tam rowniez jest taka jak u kierowcy teraz juz sam nie wiem czy to to o co mi chodzi chyba trzeba mi fotelik zabrac do domku i tam sie z nim pobawic.
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Watpie zebys mial te maty, to co znalazles to moze byc airbag, czujnik nacisku na fotel. Maty sa dwie wiec powinny wychodzic dwa kable z wtyczkami. W tym watku jest rozpis zlacza pod fotelem, zobacz czy masz w te miejsca cos podlaczone.
|
|
|
#57 |
|
|
Dziekuje za podpowiedz wlasnie zakupilem nowe fotele jak juz dojda pewnie bede mial kilka pytan ale to juz pozniej.
Ostatnio edytowane przez Arczer33 ; 12-11-2010 o 23:12 |
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Witam ponownie jak wspominalem zakupilem nowe fotele te napewno sa podgrzewane ale,no coz zawsze jest jakies ale.Mam cos z jakies elektryki do tego podgrzewania ale zeby jakas kosteczka gdzies tam za radyjkiem sobie lezala to nici z tego.Czytalem wczesniejsze posty co do podlaczenia tego wszystkiego i ok ale ciekawi mnie gdzie te kabelki z kosteczki pod fotelami sie koncza bo na moj rozum musza sobie gdzies isc.Nadmienie ze w oboch skrzyneczkach z bezpiecznikami mam powpinane bezpieczniki do podgrzewania i tak juz bylo czyli tak tam sobie tylko siedza bez sensu czy jakos to pracuje a ja nie wiem jak.I tak przy okazji mam dodatkowe pytanie czemu teraz nie dziala brzeczyk informujacy o nie zapietych pasach jak mi sie dobrze zdaje to stare fotele mialy jakies czujki jeden na dolnej listwie a drugi mate w siedzisku bo gdy kolega sie unosil wylaczal sie brzeczyk.Przepraszam ze tak dwa pytania w jednym poscie ale sie ucze jesli to nie dozwolone to nie bedzie nastepnego razu.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Jak bys temat poczytal to bys zobaczyl na pierwszej stronie w poscie kolegi diller7 ze te kable z pod foteli koncza sie w niebieskiej kostce po stronie kierwocy (anglik) po prawej stronie wneki na nogi, jest zdjecie, a jak by kolega obejrzal schemat to by zobaczyl ze to pin 7 i zdaje sie 14. Ktory idzie na ktora strone pisze w schemacie, tylko zdaje sie odwrotnie bo to schemat europejski, mam angolski ale musial bym sie przesiac z laptopa na stacjonarny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do pikawki moze nowy fotel ma uszkodzony czujnik pasa lub cos tedy zalezy co Ci nie pika ? Bo u mnie jest pikawka o nie zapieciu pasa ale tylko dla kierowcy, dla pasazera jest tylko kontrolka obciazenia fotela, czyli ja zapniesz pas a nikt nie siedzi miga kontrolka poduszki obok wlacznika awaryjnych.
|
|
|
#60 |
|
|
Wlasnie studiuje te posty.Co do pikawki w starych fotelach bylo tak ze gdy wsiadalo sie do suta przekrecalo kluczyk i jesli bylem sam pikal sygnal dzwiekowy o niezapieciu pasow jesli ktos siedzial z boku i u mnie byly zapiete a tam nie tez byl sygnal dzwiekowy wystarczylo na tym fotelu uniesc tylek i przestawal.Sprawdze te czujniki jutro.A tak na dodatek w moich starych ftelach jest jakas brazowa kostka i wpieka jest w miejsce gdzie na rysunku ktory jest w pierwszych postach wpieta jest fioletowa a zas ta fioletowa wpieta jest w miejsce gdzie na opisie zaznaczone jest puste miejsce.jutro dolacze fotki tych kostek a zanim to zrobie jeszcze raz to posprawdzam bo tak pobrzeznie przegldajac te wszystkie fotele to na nowych nie ma kilku rzeczy co sa na starych np: na fotelu kierowcy nie ma na listwie jakiegos czujnika na pasazera nie ma rowniez czujnika a na starym schowany jest po lewej stronie za plastikiem oslaniajacym.
Ostatnio edytowane przez Arczer33 ; 21-11-2010 o 23:14 |
|
|
|
![]() |
|
|
|