![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#281 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: focus mk1 Komfort X
Silnik: 1,8 tdci 115km
Rocznik: 2002
|
diagnoza opiłki we wtryskiwaczu prawdopodobnie zepsuta pompa która sie skrawa i powstaja opiłki koszt naprawy 3500zł z czyszczeniem układu paliwa porażka a mam jeszcze jedno pytanie czy to mogło byc spowodowane (migająca kontrolka swiec zarowych) zapchanym przewodem paliwa. wczoraj chciałem go wyczyscic wiec wziełem sprezarke i chce dmuchac ani w ta ani w druga strone ale po kilku razach przeszło i wyleciał taki syf ze masakra moze zrobie kilka fotek jak to wyglądało rozciełem filtr paliwa tam tez był a masakra kupiłem nowy filtr i zaraz ide zakłądać pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
|
mam 2 błędy
9359 9318 od którego czujnika mam zacząć wałka zozrządu czy wału korbowego po ściągnięcu wężyków powrotnych z pierwszego i drugiego pluje delikatnie ropą a z 3 i 4 idzie piana nie mam juz siły na ten samochód |
|
|
|
|
|
#283 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Co do wtryskówto ja regenerowałem pojedynczo... tzn. podwójnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale można pojedynczo bez problemów. 1,5 roku temu za kompletną regenerację 2 wtryskiwaczy + czyszczenie układu sprawdzanie i kalibrowanie wszystkich wtrysków oraz ich kodowanie i wymianę filtra paliwa zapłaciłem niecałe 1,5 tyś PLN w Piekarach Śl.
|
|
|
|
#284 |
|
|
Szukam pompy do kupienia za regeneracje musze zapłacic około 1600 zl na allegro w moich stronach gosc chce 3500zł za kompletnie wszystko czyli pompe wtryskiwacze czyszczenie i kodowanie ma moze ktos na oku pompe do tdci
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCI
|
Dzięki ethernal za podpowiedź i pomoc w temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#286 | |
|
|
Cytat:
Inne wyjsście to znalezienie serwisu gdzie porządnie i fachowo regeneruja pompy i wydanie tej kasy, ale wtedy masz właściwie nową pompę...
|
|
|
|
#287 |
|
|
zmieniła sie diagnoza wszystko mi naprawił auto mi odpala ale obroty ida tylko do 3,2 tys i została tylko migająca kontrolka swiec za ktora chce skasowac 250zł powiedział ze trzeba zaprogramowac wtryski i skasowac błąd przeciez to kupa kasy wydałem juz 800zł włącznie z lawetą do mechaników
|
|
|
|
|
|
#288 | |
|
|
Cytat:
W każdym razie taniej niz za 200PLN za komplet nie znajdziesz, a jesli nawet to bedzie to podejrzana cena... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#289 |
|
|
zapłaciłem 70zł pojechałem do elektryka który sie zna na rzeczy wszystko smiga jak przed awaria pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#290 | |
|
|
Cytat:
Gratuluje i życzę bezproblemowego hulania Foczką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
![]() |
| Tagi |
| diesel , migająca sprężynka , mk3 , mondeo , nie odpala , pompa wtryskowa , tdci , wtryskiwacze |
|
|