Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-10-2010, 12:58   #281
davidovv
ford::beginner

Model: focus mk1 Komfort X
Silnik: 1,8 tdci 115km
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

diagnoza opiłki we wtryskiwaczu prawdopodobnie zepsuta pompa która sie skrawa i powstaja opiłki koszt naprawy 3500zł z czyszczeniem układu paliwa porażka a mam jeszcze jedno pytanie czy to mogło byc spowodowane (migająca kontrolka swiec zarowych) zapchanym przewodem paliwa. wczoraj chciałem go wyczyscic wiec wziełem sprezarke i chce dmuchac ani w ta ani w druga strone ale po kilku razach przeszło i wyleciał taki syf ze masakra moze zrobie kilka fotek jak to wyglądało rozciełem filtr paliwa tam tez był a masakra kupiłem nowy filtr i zaraz ide zakłądać pozdrawiam

davidovv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-10-2010, 16:58   #282
davidovv

mam 2 błędy
9359
9318
od którego czujnika mam zacząć wałka zozrządu czy wału korbowego po ściągnięcu wężyków powrotnych z pierwszego i drugiego pluje delikatnie ropą a z 3 i 4 idzie piana nie mam juz siły na ten samochód
Stary 02-11-2010, 09:15   #283
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał otis83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ethernal a jednak miałem czujnik w kolorze czarnym, po prostu nie przyjrzałem się dokładnie i uznałem za czujnik końcówkę wtyczki... ale po zdemontowaniu wszystko było jasne. Dostałem nowy szary czujnik wymiana trwała może z 5 min. Po tej wymianie konieczna jest wizyta na diagnostyce kompa ??

Jeżeli się nie mylę można regenerować wtryski pojedynczo, ale to zasłyszana wiadomość więc nie wiem ile w tym prawdy . Pozdrawiam
Nie musisz jechać na diagnostykę po wymianie czujnika po. wałka. rozrz.
Co do wtryskówto ja regenerowałem pojedynczo... tzn. podwójnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale można pojedynczo bez problemów. 1,5 roku temu za kompletną regenerację 2 wtryskiwaczy + czyszczenie układu sprawdzanie i kalibrowanie wszystkich wtrysków oraz ich kodowanie i wymianę filtra paliwa zapłaciłem niecałe 1,5 tyś PLN w Piekarach Śl.
Stary 02-11-2010, 15:51   #284
davidovv

Unhappy Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Szukam pompy do kupienia za regeneracje musze zapłacic około 1600 zl na allegro w moich stronach gosc chce 3500zł za kompletnie wszystko czyli pompe wtryskiwacze czyszczenie i kodowanie ma moze ktos na oku pompe do tdci
Stary 02-11-2010, 22:27   #285
otis83

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCI

Dzięki ethernal za podpowiedź i pomoc w temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
otis83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2010, 11:15   #286
ethernal

Cytat:
Napisał davidovv Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szukam pompy do kupienia za regeneracje musze zapłacic około 1600 zl na allegro w moich stronach gosc chce 3500zł za kompletnie wszystko czyli pompe wtryskiwacze czyszczenie i kodowanie ma moze ktos na oku pompe do tdci
Wiesz, zakup używki jest dosc ryzykowny, chyba ze "sciągniesz" sobie z UK rozbitka z małym przebiegiem i to co nie potrzebujesz sprzedaż na części Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. --> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Inne wyjsście to znalezienie serwisu gdzie porządnie i fachowo regeneruja pompy i wydanie tej kasy, ale wtedy masz właściwie nową pompę...
Stary 04-11-2010, 14:09   #287
davidovv

zmieniła sie diagnoza wszystko mi naprawił auto mi odpala ale obroty ida tylko do 3,2 tys i została tylko migająca kontrolka swiec za ktora chce skasowac 250zł powiedział ze trzeba zaprogramowac wtryski i skasowac błąd przeciez to kupa kasy wydałem juz 800zł włącznie z lawetą do mechaników
Stary 04-11-2010, 14:35   #288
ethernal

Cytat:
Napisał davidovv Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zmieniła sie diagnoza wszystko mi naprawił auto mi odpala ale obroty ida tylko do 3,2 tys i została tylko migająca kontrolka swiec za ktora chce skasowac 250zł powiedział ze trzeba zaprogramowac wtryski i skasowac błąd przeciez to kupa kasy wydałem juz 800zł włącznie z lawetą do mechaników
250 PLN to jest normalna cena!!! Kodowanie wtryskiwaczy zaczyna sie od 50 PLN za sztukę więc ja bym się na twoim miejscu nie zastanawiał, ewentualnie wytargował 50 PLN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W każdym razie taniej niz za 200PLN za komplet nie znajdziesz, a jesli nawet to bedzie to podejrzana cena... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-11-2010, 16:50   #289
davidovv

zapłaciłem 70zł pojechałem do elektryka który sie zna na rzeczy wszystko smiga jak przed awaria pozdrawiam
Stary 12-11-2010, 22:45   #290
ethernal

Cytat:
zapłaciłem 70zł pojechałem do elektryka który sie zna na rzeczy wszystko smiga jak przed awaria pozdrawiam
No to tylko pozazdrościć.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gratuluje i życzę bezproblemowego hulania Foczką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tagi
diesel , migająca sprężynka , mk3 , mondeo , nie odpala , pompa wtryskowa , tdci , wtryskiwacze

Zasady postowania