![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-10-2010
Model: Transit
Silnik: 2.5 D
Rocznik: 1992
|
Witam Panowie i Panie nie typowe pytanie co to jest za Pompa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo mam takom samom i nie wiem jakiej to jest Firmy Pompa Wtryskowa zaznaczyłem też miejsce z którego mam wyciek czy można to rozkręcić i wymienić uszczelkę bez komplikacji ? czy też zostawić jak jest wyciek jest słaby oraz czy da się podnieć osiągi na tej pompie . Dziękuję za odp z góry oraz za pomoc |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-01-2010
Model: mondeo
Silnik: 2,5 v6
Rocznik: 1999
|
to jest pompa bosch to co zaznaczyłeś to jest bodajże dekielek od przyspieszacza zapłonu można to zdjąć i wymienić oring co do poprawienia osiągów to poszukaj tematu założonego przez wojtkajanusa tam jest wszystko opisane
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
BOSCH
Pod dekielkiem (bezpieczna wymiana oringu) jest tłok samoczynnego regulatora kąta wyprzedzenia wtrysku (nazwijmy to kąt zapłonu dla prostoty). A - urządzenie samoczynnie przyspieszające kąt wtrysku zimnego silnika (dźwignią B). Jego sterownik koło akumulatora na prawym nadkolu. Skoro ta pompa jest u Ciebie to masz ten sterownik zamiast sterownika świecy płomieniowej (podobne). Jak padnie któreś może być trudne do naprawy ale można wtedy zmienić sprawę na sterowanie ręczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak ja to uczyniłem... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] C - tabliczka znamionowa pompy.
A prywatnie ... Toyotka D4DOstatnio edytowane przez ziemek56 ; 22-11-2010 o 18:28 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
Potrzebna duża siła. Centralny nawet nie drgnie. Spróbuj palcem a się przekonasz. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#7 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
U mnie kiedyś dźwignia zaczęła chodzić bardzo ciężko, niszcząc siłownik woskowy (nie dawał rady jej pociągnąć gdy stygł i tracił przez to własności). Nikt przez 4 lata nie potrafił tego poprawić, dopiero w moim ulubionym warsztacie przy okazji rozbiórki pompy na skutek zatarcia głowicy, kumaty mechanik stwierdził, że jego poprzednik nie dał od wewnątrz cieniutkiej 0,2mm stalowej podkładki na osi dźwigni...
Teraz chodzi tak, że siłownik daje radę, ale faktycznie potrzebna siła nadal jest konkretna... U mnie siłownik nie ma sterownika, jest podłączony równolegle do zaworu start-stop pompy. Natomiast jest bardzo dobry patent na końcu linki siłownika - przestawna dystansowa tulejka, którą na lato można ustawić na jałowy ruch linki. Można wtedy całkiem odłączyć siłownik, aby się nie grzał i nie pracował jałowo.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 22-11-2010 o 20:23 |
|
|
|