![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
W tym wątku na poprzedniej stronie jest jak ustawić zapłon, ale na takim mrozie to robota nieprzyjemna... Trzeba spuścić płyn, wyjąć chłodnicę itd...
Jaki masz olej? Minimum to półsyntetyk. Przewód się grzeje, bo prąd jest po byku... U mnie przy wymianie szczotek rozrusznik był wymyty w specjalnej płuczce, kręcił po tym super. Jeżeli jest zawalony syfem, to ciężko kręci, bo są duże upływności prądu... W naprawdę duży mróz (ok -20 st) jednak zabieram baterię do ciepła (w Tranzolu 2,5D, bo w TDCI pali zawsze) - ale za to kręci potem tak, że odpala po sekundzie...
|
|
|
#112 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-12-2010
Model: ford transit
Silnik: 2,5D
Rocznik: 1993
|
Bateria była w domu i ładowana całą noc małym prądem,więc raczej to nie bateria.rano mi odpalił i teraz kręci normalnie i pali bez problemu.jednak mam wrażenie że jest zapłon zawcześny.dzieje się tak jakby coś go blokowało przy rozruchu,przerzuci i odpali.wieczorem lecę do szweda więc mam trochę czasu.sugerujesz rozrusznik i zapłon więc biorę się za to i za to.dziękuję za wszystko.dam znać do jakich wniosków doszedłem.autko mam dopiero tydzień a dużo kilometrów robię i musi mi wszystko grać.pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Olej - nigdy mineralny! Półsyntetyk 10W/40, syntetyk to nadmiar szczęście w tym silniku, chociaż ja jeździłem na syntetyku...(jakiś czas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
|
|
|
#114 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-12-2010
Model: ford transit
Silnik: 2,5D
Rocznik: 1993
|
Witam wszystkich i pozdrawiam.zrobiłem wszystko co tylko możliwe,rozrusznik,wszystkie ubytki prądu,łącznie z ustawieniem zapłonu a nawet wymianą oleju na 10W40 i okazało się czego bym się nie spodziewał że nowa bateria potrafi być wadliwa.przy próbie rozruchu bateria siadała prawie do zera.szybka reklamacja i autko chodzi jak nowe.tyle dobrego że mam już przejrzane autko na wszystkie sposoby.
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-01-2010
Silnik: 2.5D/Pompa Bosch
Rocznik: 1992
|
witam przestawilem zaplon w swoim transicie bo ciezko palil na mrozie zjechalem z trasy zostawilem samochod rano nie moge zapalić! mam dodatkowy aku 180ah nie zapali na plaka, na samostart, na kopcia na nic ! wychodzi na to ze mam zle ustawiony zaplon?
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: Transit Westfalia
Silnik: 2,2 Duratorq TDCi 100 KM
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Albo przeskoczył pasek na wale i nie ma koordynacji z wałkiem rozrządu, albo jest bardzo niska kompresja.
|
|
|
|
#118 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-02-2010
Model: fiesta sprzedana
Silnik: 1,8d
Rocznik: 1997
|
podlacze sie pod temat.
1.o ile mozna przyspieszyc zaplon zeby lzej palil? 2.ile pradu pobiera plomieniowka od mf?
|
|
|
#119 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat: