Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-12-2010, 20:20   #1
Henio80
ford::average

Model: Focus Kombi
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Zamiennik oryginalnego radia

Czy wiecie może czy takie radio ma 1.8 DIN czy 2DIN -znalazłem coś takiego http://www.google.com/imgres?imgurl=...26tbs%3Disch:1 Spodobało mi się i ma MP3 ciekawe gdzie można by je kupić i po ile? Może znacie jakieś inne FOrdowskie radio pasujące do foki-chodzi mi aby było sterowanie w kierownicy.

Henio80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-12-2010, 20:25   #2
B_E_R_E_K
ford::amateur

Model: Focus MkI
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Zamiennik oryginalnego radia

Seria: 6000 CD RDS EON obsluguje sterowanie z kierownicy. Zreszta kazde z galka obsluguje pilota.
Stary 20-12-2010, 20:31   #3
konradwan

Model: .
Silnik: .
Rocznik: .

Sterowanie z kierownicy może działać w każdym radiu, potrzebujesz tylko przejściówkę lub interfejs, da się zmieścić w 200zł.
Tego radia z linka nie kupisz, zresztą wygląda na badziewie.
Ford nie udostępnił radia na 1,8DIN z odtwarzaniem MP3 (tzn. jest model 6000MP3 ale nigdzie go nie dostaniesz).
konradwan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-12-2010, 20:38   #4
Henio80

Cytat:
Napisał konradwan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sterowanie z kierownicy może działać w każdym radiu, potrzebujesz tylko przejściówkę lub interfejs, da się zmieścić w 200zł.
Tego radia z linka nie kupisz, zresztą wygląda na badziewie.
Ford nie udostępnił radia na 1,8DIN z odtwarzaniem MP3 (tzn. jest model 6000MP3 ale nigdzie go nie dostaniesz).
Kiedyś znalazłem 6000 MP3 na allegro ale gościu chciał 1000zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) a jakieś radio z amerykańskiego rynku ???
Stary 20-12-2010, 21:35   #5
konradwan

Raczej nie. Może któraś z nawigacji na 1,8DIN (były przynajmniej dwie) poradziłaby sobie z mp3, ale wątpię. Rozwiązania są dwa, albo kupujesz radio 1DIN plus interfejs, może nie będzie to wyglądać zbyt dobrze, ale przynajmniej grać będzie lepiej, albo pobawić się w małego majsterkowicza i wstawić radio 2DIN, które zamiast szpecić będzie imponować.
Mi zbyt zależy na spokoju wnętrza auta żeby wstawiać jakąś kolorową migającą Alpinkę plus plastikową pseudozaślepkę. Jak na razie chęć posiadania czystszego dźwięku, większej mocy, większej kompatybilności z plikami muzycznymi i funkcjonalności nie przekonała mnie do wywalenia radia Fordowskiego.
Stary 21-12-2010, 08:14   #6
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał Henio80 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...] Może znacie jakieś inne FOrdowskie radio pasujące do foki-chodzi mi aby było sterowanie w kierownicy.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Arturek
Stary 21-12-2010, 08:40   #7
konradwan

No to o tm przecież piszemy - to jest właśnie 6000 MP3.
Nie do dostania, a jeśli w końcu jakieś znajdziesz, to cenę ma wręcz zaporową, już lepiej kupić coś innego.
Jak dla mnie to powiększać dziurę i kupować radio 2 DIN. Mam już na oku całkiem ładne, dosyć pasujące do deski rozdzielczej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 21-12-2010, 10:14   #8
-ARS-
ford::beginner

Model: Ford Fiesta MK7
Silnik: 1,2
Rocznik: 2009

Ja mam zamiar takie radyjko wmontować: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
-ARS- jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-12-2010, 21:13   #9
Henio80

Cytat:
Napisał -ARS- Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam zamiar takie radyjko wmontować: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Również pomyślałem o tym JVC fajny ,zmienne kolory a w leprzych wersjach jest Bluetooth i chyba można dokupić adapter aby sterować z kierownicy.
Stary 21-12-2010, 21:15   #10
Henio80

Cytat:
Napisał konradwan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam już na oku całkiem ładne, dosyć pasujące do deski rozdzielczej.
Możesz się podzielić co to za model radia . Znalazłem jeszcze coś takiego http://www.google.com/imgres?imgurl=...26tbs%3Disch:1
Odpowiedz

Zasady postowania