Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-12-2010, 13:42   #1
gipsy2
ford::beginner

Domyślnie MK3 Migająca sprężynka ... auto słabnie

Witam,

Po przeszukaniu forum nie udało mi się znaleść dobitnie mojego problemu, więc go opiszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Mam Mondeo MK3 FL 2003r Automat JATCO

Trzy razy w nieoczekiwanych momentach zdarzyło mi się, że auto osłabło przy prędkościach powyżej 80 km/h i raz po ostrym dodaniu gazu i zaczęła mrugać sprężynka. Oczywiście po odpaleniu ponownym wszystko jest OK. Byłem w ASO na próbie przelewowej, wg. kompa wyszedł błąd na czwartym cylindrze, próba przelewowa wyszła dobrze : 10ml, 10ml, 10ml, i 20ml na czwartym cylindrze. Byłem u Bosch Adamczym na testach wtrysków (na urządzeniu z Delphi) i przeszły test rewelacyjnie, są OK (mówili że sprawdzają wtryski pod wysokim ciśnieniem). Przy okazji dałem nowy filtr paliwa (orginał!). Dzisiaj znów niestety sprężynka migająca przy przyspieszaniu i ograniczenie mocy silnika .... przejechałem kawałek z migającą sprężynką i szybko zgasiłem i zapaliłem auto i wszystko jest OK.

Pytanie, co jest grane?

Auto nie kopci, pali na dotyk nawet przy -15 C, silnik chodzi normalnie (nic nie terkocze itp). Problem z paliwem też wykluczam.

Spiepszyłem trochę sprawę bo mogłem dokładnie prosić w ASO o podanie numeru błędu na kompie , może byłoby coś jaśniej. U Adamczyka (Bosch) ponoć zrobili jazdę testową z kompem i też jest OK.

Heh Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czekam na Wasze zdanie

Pozdr

gipsy2 jest offline  
Stary 22-12-2010, 19:08   #2
EMILIAN
ford::average

Imię: Emilian
Model: BMW F10, 525d
Silnik: DIESEL 160 KW
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: MK3 Migająca sprężynka ... auto słabnie

ciezka sprawa wszystko wskazuje na pompowtryski ale skoro sprawdzili??? a moze sie pomylili?...
daj znac jak sie rozstrzygnie sam jestem ciekaw.powodzenia
EMILIAN jest offline  
Stary 22-12-2010, 21:57   #3
PATI13
ford::amateur

Model: FORD FOCUS
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2003

WITAM SERDECZNIE. WŁAŚNIE SIĘ TUTAJ ZALOGOWAŁAM,I WIDZĘ PODOBNY PROBLEM DO MOJEGO. TEŻ ŚWIECI SIĘ CZASAMI KONTROLKA OD ŚWIECY ŻAROWEJ I AUTO SŁABNIE I I PADA.ODPALĘ SILNIK PO CHWILI I JADĘ DALEJ.TEŻ BYŁAM U KILKU "SPECJALISTÓW" I NIKT NIE WIE CO MU DOLEGA.JEST TO STRASZNIE STRESUJĄCE,TYM BARDZIEJ,ŻE MAM PRAWKO OD LIPCA I JEST TO MÓJ PIERWSZY SAMOCHÓD.JESTEM ZIELONA.NIE MIAŁA BABA KŁOPOTU,KUPIŁA SOBIE FORDA!! GDZIE POWINNAM SIĘ UDAĆ I CO MUSZĄ SPRAWDZIĆ? PROSZĘ O PODPOWIEDZGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PATI13 jest offline  
Stary 22-12-2010, 22:18   #4
gipsy2
ford::beginner

PATI13 -> najpierw zrób test wtrysków , najlepiej na urządzeniu Hartridge Delphi bo próba przelewowa ponoć wyznacznikiem nie jest. U mnie jest wszystko OK z wtryskami , więc szukam przyczyny dalej. Wole nie myśleć o pompie .... ale podejrzewam że z nią byłyby większe problemy. Na dzień dobry zmieniłbym filtry (w tym paliwa dałbym orginała), później test wtrysków i jak wszystko będzie OK to jesteśmy oboje w tym samym punkcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdr
gipsy2 jest offline  
Stary 22-12-2010, 22:33   #5
PATI13
ford::amateur

Model: FORD FOCUS
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2003

FILTRY WYMIENIŁAM ZARAZ PO KUPNIE SAMOCHODU, POJEŻDZIŁAM DWA DNI I TO SAMO. ZAUWAŻYŁAM ,ŻE TO DZIEJE SIĘ W MOMENCIE KIEDY JEST ROZGRZANY SILNIK I DAJE MU KOPA. JAK JADĘ BEZ DODAWANIA MU DUŻO GAZU,TO JEST OK. NAJGORSZE JAK STAJE MI NA ŚRODKU SKRZYŻOWANIA. NIE DOŚĆ ,ŻE CZASEM NA MNIE TRĄBIĄ JAK MI ZGAŚNIE,TO JESZCZE JAK ZOBACZĄ,ŻE TO BABA,TO POJAWIAJĄ SIĘ ODPOWIEDNIE EPITETY.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PATI13 jest offline  
Stary 22-12-2010, 23:10   #6
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011

Cytat:
Napisał gipsy2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po przeszukaniu forum nie udało mi się znaleść dobitnie mojego problemu, więc go opiszę
Proszę Cię , nie żartuj....

Temat zamykam jako zdublowany.

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!
Wojtek jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania