![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Choć nie jestem na razie zainteresowany zakupem boxa, to fakt, że trzeba coś specjalnego kupować by założyć boxa na panoramę uważam za co najmniej śmieszny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... choć jak piszecie prawdziwy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Albo FoMoCo znowu dało ciała i nie ma pełnej standaryzacji - albo producencji za np. kawałek dodatkowej gumki żądają dodatkowej kasy czy ograniczają właścielom okna w dachu wachlarz asortymentu. Żadna z tych rzeczy fajna nie jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r
|
Dzisiaj dzwoniłem do firmy która ma do różnych aut ale do S-Maxa nie ma, może dopasować relingi dachowe tylko podać rozstaw i długość jaką chcemy.Rozstaw jest 74cm,prawdopodobnie może pasować od C-maxa.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-10-2010
Model: byly dwa S-Maxy, jest Mazda CX-5
Silnik: był 2.5T, był 2.0 EB 240PS, jest 2.5 NA
Rocznik: był 2007, był 2012, jest 2016.
|
Thule:
- dla S-maxa ze szklanym dachem: belki 762 lub 862, mocowanie - Kit 3030 Fixpoint XT - bez szklanego dachu: belki 763 lub 863, mocowanie Kit 1472 |
|
|
|
|
|
#74 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-10-2010
Model: Ford S-max
Silnik: TDCi 140 KM, 163 KM
Rocznik: 2007, 2010
|
Zoltyy,
jesteś pewien, że ten komplet, a chodzi mi o kit 3030 i Fixpoint XT 751 lub 753 będzie pasował? byłem wczoraj w Fordzie i człowiek mi powiedział, że belki z kitem, który oni sprzedają mają jakieś dystanse, aby odciążyć szklany dach i przenieść ciężar na karoserię...powiedział mi także, że nie wie co Thule ma w ofercie i co pasuje do S-maxa, bo on handluje tylko "oryginalnymi częściami fordowskimi"...trochę to śmieszne, bo przecież to Thule robi dla Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z kolei w konfiguratorze Thule jest rozgraniczenie na szklany dach i na punkty fabryczne? a co jak ja mam i szklany dach i punkty fabryczne? z drugiej strony, po co w takim razie Ford w przypadku szklanego dachu montuje punkty do mocowania belek? czy to następna ściema, po to aby wysępić pieniądze od klientów? |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Kristoforos powiedz jakieś masz wrażenia przy szybszej jeździe i ile goniłeś z boxem na maxa pzdr |
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: S-max/QQJ11
Silnik: 2.0 TDCi 185KM/400Nm by Heko /DIG-T
Rocznik: 2009/2016
|
Cytat:
S-maxem - 190 również na navi i nie pofrunął Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
![]() Zarejestrowany: 14-10-2010
Model: byly dwa S-Maxy, jest Mazda CX-5
Silnik: był 2.5T, był 2.0 EB 240PS, jest 2.5 NA
Rocznik: był 2007, był 2012, jest 2016.
|
Cytat:
Mam wrazenie ze cos Thule pomieszalo w konfiguratorze bo dla rocznika 2007 podaje wlasnie fixpoint dla wersji z otwieranym dachem. A co do tego dlaczego Ford nadal montuje punkty do mocowania belek - pewnie opracowanie wersji bez mocowania byloby zbyt drogie i wsadzaja to samo wszedzie. Teraz jak wiadomo ksiegowi projektuja samochody - co widac po jakosci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Zoltyy ; 08-01-2011 o 19:16 |
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
|
po Twoim wczorajszym poście dziś po południu poszedłem z moim zestawem (Thule 751 z kitem 3030 + belki 862), który miałem przy poprzednim S-maxie (2007) i postanowiłem przymierzyć do fabrycznych punktów mocowań, czy będzie się opierało na szklanym dachu...
...i co się okazało? jak w poprzednim S-maxie guma dociskała mocno zarówno do dachu jak i krawędzi zewnętrznej, to teraz guma nawet nie dotyka do dachu, bo całe obciążenie przenosi kit, na którym się wszystko opiera, a guma dociska tylko od strony zewnętrznej... więc pytanie, czy to Thule nie odrobiło pracy domowej i w konfiguratorze podają stare dane, czy może w Fordzie nic o tym nie wiedzą albo nieźle ściemniają, oferując "Fordowskie akcesoria" jako jedyną opcję... zostaje mi jeszcze obciążyć belki boksem i włożyć do niego sprzęt, wtedy zobaczymy jaki będzie rozkład sił i nacisk... |
|
|
|
|
|
#79 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: S MAX II Titanium 4x4 180 Aut
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Daj znać co i jak bo kurczę mam panoramę + kratkę i nart nie ma jak wozić.
Więc albo kratka do rzeźnika (ale wtedy i tak 1 osoba out) albo box na dach. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
|
oki, dziś prawdopodobnie dojadą do mnie obniżone stopy Thule 753, więc zobaczę jak one się układają do punktów mocowań i jak guma się układa...
jak będzie po wszystkim to puszczę parę zdjątek |
|
|
|
![]() |
|
|
|