![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
pianką montażową zalać cały zderzak od wewnątrz
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Może zalać zderzak betonem ?
Tego nie da się zabezpieczyć tak aby nie wyjęli. Co gorsza, próbując mogą uszkodzić auto bardziej niż koszt nowych halogenów, nawet my sami możemy je uszkodzić robiąc jakieś prowizorki. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-05-2004
Model: Mondeo MKIII kombi
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: XI 2003
|
Tak jak SrebnaStrzała napisał. Dodatkowo jak się wk...... (zdenerwują), że im ktoś tak "pracę" utrudnił mogą np. cały zderzak skopać/połamać...
Ja bym był za ucinaniem rąk, które kradną... ale trzeba mieć gdzieś osiedlową kamerkę, dogadać się z ochroną, zniknąć nagrania po kradzieży, a potem porozmawiać ze złodziejem z maczetą. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
temat znany z wielu aut, zwłaszcza w dużych miastach. w focusie 1 fl wyjęli mi po tygodniu. później przykręciłem na nietypowe śruby plus drut 1mm ze stali nierdzewnej (żeby nie było korozji). ale zanim tak przykręciłem to kupiłem zaślepki i jeździłem bez halogenów. ford ma na tyle dobre światła mijania (focus ma lepsze ale w mondeo też są ok), że w zasadzie nie ma potrzeby używania halogenów.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-12-2006
Model: MK3
Silnik: 2.0 TDCI Ghia
Rocznik: 2004
|
W takim razie i ja muszę się przyjrzeć swoim halogenom, czy są jakoś zabezpieczone. W sumie jak każda część może być chodliwa...nawet bardziej niż inna trudno dostępna, ponieważ dostęp do niej nie jest niczym ograniczony.
Z ciekawości dodam, że z mojego wcześniejszego MK1 ukradli mi wkłady lusterek - same szkła. Zdziwiony byłem, że się nie połamały, nie popękały choć pewności nie mam, ale szkieł przy aucie nie było. Dziwienie było większe kiedy montowałem nowe i wiem jak ciężko wchodziły. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Jendremak, a po tych zabezpieczeniach zdołali Ci ukraść światła ? |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Stefan
Model: masakra
Silnik: 1500
Rocznik: 1981
|
najlepszym zabezpieczeniem bedzie nie kupowac na allegro czesci niewiadomego pochodzenia
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
kiedyś miałem citroena XM i w tym modelu kradli ze zderzaka kierunki połączone z halogenami (do wyjęcia jedną ręką na zatrzask) i reflektory (wyłamywali całą plastikową maskownicę wokół reflektorów). później jak na giełdzie widziałem reflektor z ułamanym dolnym mocowaniem to już się domyślałem z jakiego źródła bo to mocowanie było tak schowane, że najlepszy dostęp był po zdjęciu zderzaka albo po niezłej gimnastyce na którą nie ma czasu na ulicy |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-05-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TCDI
Rocznik: 2006
|
Mam do was takie pytanie koledzy, mianowicie dzis ukradli mi zderzak z halogenami, atrapa grila oraz rejestracja. Mam taki problem ze halogeny zostaly uciete wraz z kostka i nie wiem teraz co od czego, mam dwa czarne kable plus zielono-zolty, ktory nicholera nie wiem od czego moze byc ;/ czy ktos moze orientuje sie w tym?
|
|
|
|