![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-01-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2002
|
witam jestem nowy także liczę na wyrozumiałość dla mojej treści.i nie mogłem znaleźć podobnego wątku także założyłem nowy a wiec mam problem taki ze- mam mondeo mk3 w 2.0TDDI i przy odpalaniu jak jest silnik zimny to przerywa, szarpie tak jakby nie pracował na wszystkich cylindrach? i jak dam gazu to słychać "walenie w zawory"", to wszystko się dzieje na jałowym biegu, a podczas jazdy(na zimnym silniku) przy daniu więcej gazu tez "wali w zawory" i nie ma mocy i jak by dusił, po chwili wskakuje na obroty i jest dobrze. czy może mi ktoś pomóc, podpowiedzieć co ma zrobić z tym?? z góry dziękuje.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
Jest dużo wątków na ten temat...i w sumie nikt nie zna przyczyny lub przyczyn możne być wiele.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szczerze miałem podobne problemy i szukałem pod hasłem FALUJĄCE OBROTY... Przyczyny mogą byc różne zaczął bym od sprawdzenia świec żarowych bo to może być właśnie taka pierdoła...w najgorszym przypadku czego nie życzę i wcale tak nie musi być - coś zpompą wtryskową Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Najlepiej podjechąc do warsztatu podpiąć się pod kompa i pogadać z jakims fachowcem od FORDÓW a na przyszłość szukaj na forum bo tu jest wszytsko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Adam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Czytałem o tych falujących obrotach ale u mnie jest to tylko do puki nie nagrzeje się silnik, i rozmawiałem z fachowcem od spraw elektromechaniki i powiedział mi ze to nic nie wykaże bo może być jakiś czujnik brudny czy coś, a pokaże ze uszkodzona pompa, rozmawiałem tez z innym znawcą tematu ze to może być świece ale nie koniecznie bo jak by to byla wina swiec to bym mial problemy z odpalaniem a takich problemów nie mam, mysle ze to bedzie wina wtryskiwaczy. wiec zacznę dla sw. spokoju od świec, a potem wykręce wtryskiwacze. dzieki za opinie..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Mk4 FL PowerShift
Silnik: 2.0 TDCi 163(138)/192 PS & 344/408 Nm by TuneFORCE ;)
Rocznik: 11.2011 prawie 2012 :P
|
Może zapchany filterek paliwa?
Na zimnym masz prawo usłyszeć popychacze. Ale jak tylko łapnie temp klekot robi się przyjemny dla uszu? Widzę, że jesteś z Białego.Więc jak masz chęć się spotkać gdzieś na mieście to piszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez toomekk6 ; 25-01-2011 o 13:34 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
filtr był wymieniony dosc nie dawno temu. w sumie nie na oryginalny ale fakt jest nowy i napewno nie zabity. a co do klekotu to nie wiem czy to nie pracuja tak glosno wtryskiwacze?? ten model slynie z glosnej pracy, aaa i jak daje wiecej gazu to i tak slychać nie przyjemna glosna prace, no ale to norma w tym modelu. mozna sie by bylo ustawic gdzies na miescie.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Mk4 FL PowerShift
Silnik: 2.0 TDCi 163(138)/192 PS & 344/408 Nm by TuneFORCE ;)
Rocznik: 11.2011 prawie 2012 :P
|
To czekam aż coś zaproponujeszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może na parkingu podziemnym w carrefour na zielonych wzg? Tam przynajmniej zadaszone i cieplejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Imię: Łukasz
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001
|
Kolego wtryski to jest chyba ostatnia rzecz, która może paść w tym silniku. Sprawdź na razie świece i dopiero myśl dalej.
PS. Przy obecnych temp. powinien palić bez problemu nawet z uwalonymi świecami, tylko będzie falował zaraz po odpaleniu.
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: slawek
Model: Ford mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2005
|
wtryski albo pompa filtr paliwa i inne