Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-02-2011, 17:05   #91
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

400Nm/2000obr. robi prawie każda 130-tka na ori turbinie...po chipsieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2011, 17:12   #92
Snajper_881

No też tak napisałem, Heko a na Hybrydzie, jest to możliwe?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2011, 17:51   #93
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004

Cytat:
Napisał Snajper_881 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No też tak napisałem, Heko a na Hybrydzie, jest to możliwe?
Na Hybrydzie typu GT1752 napewno, na GT1756 raczej tez Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na GT18/20 cokolwiek to oznacza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ( jesli zostala prawidlowo spasowana)
Tez sie powinno dac, kwestja odpowiedniego wyregulowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 06-02-2011, 19:55   #94
Oktan
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCi 183 KM i 481 Nm
Rocznik: 2004

no i właśnie o tę regulację chodzi !!

jakiś czas temu gadałem z ludźmi siedzącymi w tuningu i mówili to samo:
z hybrydami różnie bywa, ale CZĘSTO nie da się tego ogarnąć przyzwoicie (bo wiadomo, że człowiek się nastawia na super-hiper a tu kicha wychodzi)

tak czy siak: ja wolę aby było mniej Nm ale za to PŁASKO !!
Oktan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2011, 20:54   #95
heko
FCP TUNER

...można trochę przyciąć...ale hybryda (w zależności jak złożona) wstaje później...a później ciężej osiągnąć duży moment...więc jesli max na hybrydzie to trochę ponad 400Nm...szkoda obcinaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....żeby dalej było płasko, musi być stały przyrost mocy...bo to jest ściśle powiązane....moment obr. to nic innego jak przyrost mocy w stosunku do obrotów...jeśli moc cały czas rośnie, proporcjonalnie do obrotów, moment jest płaski....więc osiągamy moc powoli....jak w benzynie....ale przecież t. diesle właśnie tak pracują, szybki przyrost mocy...i dalej płasko, ale moment opada...chyba że mamy b. wydajny układ wtryskowy i mocną turbinę...ale niestety nie w Fordach

...hybryda 18/20...to w tym wypadku ori z wirnikami...gorący z gt18...zimny z gt20 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
Stary 06-02-2011, 21:58   #96
wilhelm

Model: FOKA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na Hybrydzie typu GT1752 napewno, na GT1756 raczej tez Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na GT18/20 cokolwiek to oznacza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ( jesli zostala prawidlowo spasowana)
Tez sie powinno dac, kwestja odpowiedniego wyregulowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja wiem tylko że to jest GT18/20, nic więcej i powiem ci szczerze że nie jest mi to do szczęścia potrzebne. wiem tylko tyle że te części to chyba jakaś chińszczyzna... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale jeśli chciałbyś się dowiedzieć to proponuję skontaktować się z karambolem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i może dowiesz się jakichś szczegółów i zmodzisz coś u siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

50-100 3 bieg [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
80-140 4 bieg [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez wilhelm ; 06-02-2011 o 22:13
wilhelm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2011, 01:51   #97
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Re: Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...porównaj wykres z wynikami Woojo (podobno super).....prześledź obrót po obrocie...i nie patrz na "obrazek"...bo jest w innej skali
Ale po co mam to robić? Przebieg momentu jest beznadziejny bo wygląda tak: "/\", wartości momentu przy jakichś tam obrotach nie mają tu nic do rzeczy, choćby tam było "milion niutuff". Byłem pewien, że zdajesz sobie sprawę, że to auto wymaga ponownego strojenia i że nie zrobiliście go tylko dlatego, że wilhelm sprzedaje auto, ale widzę, że się myliłem. Przekonując, że ten przebieg jest ok po prostu się kompromitujesz.

A co do wykresu woja to, jeśli już, porównaj go z wykresem wilhelma zanim zaczął zabawę "śrubką", bo wojoo jej nawet nie dotykał.

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...dopiero tu jest odpuszczone...ale jazda dieslem na 4500...5000obr. aby mieć najlepsze efekty !!!...nawet TDI w Le Mans25h kręcą max 4500 ...
...diesel przy 5000...5500 zazwycaj urywa zawory itd...
Każdy seryjny silnik ma ustawione odcięcie dużo poniżej granicy, powyżej której coś się urwie. A co do diesla to najbardziej mu (a w szczególności układowi przeniesienia napędu) szkodzi zrobienie np. 450 Nm przy 1800 rpm albo jakieś peaki jak na wykresie wilhelma (chociaż tam na szczęście peak jest dość wysoko).
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2011, 04:03   #98
INVERTER

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004

A ja to widze tak:

Wilhelm dostarczyl Hardware i za niego odpowiada !!! Ta turbina od poczatku niechciala wstawac i nie trzymala boostu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a powinna dawac 2bar nawed na ori sofcie !!! wstawac przy 2000 i trzymac 1.4bar do odciecia !!! A teraz juz pompuje ale tez czasem rozne cisnienie, cos sie przycina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Heko robi Software i tylko za to odpowiada !!! Jak turbawka jest do dupy to ZADNYM softem tego nie zmienisz !!! A porownujac wykresy widac ze osiagnol wiecej niz wojoo , mimo ze ogulnie wykres jest do dupy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Teraz tak sobie mysle ze najprawdopodobniej rdzen tej Hybrydy jest zle zlozony z kolektorem wydechowym !!! od tego zalezy zakres pracy zaluzji, 3mm skrecenia i mamy taki efekt, zaluzja sie niedomyka + zbyt mocno sie otwiera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. lub dzwigienka/pierscien jest przegieta......

Hybrydy to troche sliska sprawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo zrobic hybryde to jedno, a umiec ja wyregulowac to drugie (wyzsza szkola jazdy) !!!

Po wykresie wojoo widac ze turbina ladnie wstaje (mogla by szybciej), trzyma rowno max.Nm( mogo by go byc wiecej) i lagodnie opada dzieki czemu moc jest osiagana przy wysokich(4500) obrotach (niejest to najzdrowsze dla tego silnika) !!! Prawdopodobnie soft leci po mak. cisnieniu jakie widzi MAP sensor (250kPa) dlatego taki gladki wykresik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS: osobiscie buduje Biturbo do tdci, Hybryda to zamalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez INVERTER ; 07-02-2011 o 04:08
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2011, 04:10   #99
heko
FCP TUNER

Domyślnie Odp: Re: Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

Cytat:
Napisał Rijndael Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale po co mam to robić? Przebieg momentu jest beznadziejny bo wygląda tak: "/\", wartości momentu przy jakichś tam obrotach nie mają tu nic do rzeczy, choćby tam było "milion niutuff". Byłem pewien, że zdajesz sobie sprawę, że to auto wymaga ponownego strojenia i że nie zrobiliście go tylko dlatego, że wilhelm sprzedaje auto, ale widzę, że się myliłem. Przekonując, że ten przebieg jest ok po prostu się kompromitujesz. A co do wykresu woja to, jeśli już, porównaj go z wykresem wilhelma zanim zaczął zabawę "śrubką", bo wojoo jej nawet nie dotykał.
...wartości mocy nie mają nic do rzeczy?..autko po prostu zasuwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
niutuff jest tyle...ile udało się uzyskać...i nie jest ich za dużo i jak sam napisałeś przesunięte są na tyle wysoko że nie będą szkodzić ukł. nap....
...ustawienia śrubki były po prostu wadliwe i wycinały całe doładowanie...to hybryda, więc do założenia większego wirnika trzeba przestawiać ograniczniki żaluzji aby nie ocierały o niego...a robione to jest "na oko"...gdyby nie to że Wilhelm przyjechał na strojenie z zatrzaśnięta...zepsutą maską silnika...doszlibyśmy do tego od razu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "...teraz dotarł w końcu z naprawionym zamkiem...więc była możliwość poprawienia, a na dalsze zabawy nie było już czasu...w tej chwili wystarczy tylko ująć odrobinę "koksu" przy ok. 2800obr. i ew dolać pod koniec...aby wykres był taki aby cię zadowolić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...dodam jeszcze że autko Wilhelma robi to wszystko...poza małym bąkiem na początku... prawie bezdymnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N

Ostatnio edytowane przez heko ; 07-02-2011 o 04:21
Stary 07-02-2011, 09:39   #100
wilhelm

Model: FOKA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hybrydy to troche sliska sprawa Bo zrobic hybryde to jedno, a umiec ja wyregulowac to drugie (wyzsza szkola jazdy) !!!
najlepsze jest to że moją i woja hybrydę robił ten sam gość i miały być takie same Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wilhelm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania