![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam,
Ostatnio zauważyłem że na 4,5 i 6 biegu gdy nacisnę energicznie gaz lub puszczę czuć i słychać stuknięcie gdzieś z okolic skrzyni. Na 1, 2 i 3 tego nie ma, no może na 3 bardzo delikatnie. Wygląda to jakby był luz promieniowy na połączeniu skrzynia - koła. Jest to denerwujące przy większych prędkościach, każde naciśnięcie lub puszczenie gazu powoduje poza stuknięciem aż bujnięcie budą. Samochodu nie ściąga ani przy przyspieszaniu ani hamowaniu. Czy też tak macie? Może takie są luzy technologiczne skrzyni? Pozdrawiam Robert |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-12-2007
Model: S-Max Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2010
|
No i dwumasa. Zaprzyjaźniony mechanik nie związany z fordem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mi wszystko wytłumaczył - też mnie to niepokoiło...
|
|
|
#4 | |
|
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
I nic z tym nie robić? Należy się przyzwyczaić?
Jak jeżdżę po mieście to prawie jest nieodczuwalne. Ale ostatnio przerzuciłem się na 10 km S8 i tam się to czuje. Robert. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Przyzwyczaj sięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja nie zwracam na to uwagi. Delikatniejsza jazda, bez gwałtownego puszczania sprzęgła i nie ma tego efektu.
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
basil,
W nówce coś takiego masz??? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Miałem na początku. Teraz już nie słyszę tego. Mechanik mi wytłumaczył że to kwestia dwumasy i jest to normalne. Mam wrażenie że już tego nie mam - albo zmienił mi się styl jazdyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z założenia - czym dłużej i więcej jeżdżę tym mniej mogę się przyczepić samochodu. I to nie dlatego że przyzwyczajam się do felerów - prędzej powiedziałbym że przyzwyczaiłem się do samochoduGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|