![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-02-2011
Model: ZX4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Witam,
Mam następujący problem. Otóż, druga rzecz której się czepili na przeglądzie to światła tylne przeciwmgielne. Chodzi o to że ich... po prostu nie mam. ZX4 jest z USA, a tam nie ma wymogu, aby te światła były z tyłu. Orientuje się ktoś gdzie w Krakowie lub okolicach ktoś wykonuje takie przeróbki? Reszta świateł została przerobiona, oprócz tych przeciwmgielnych tylnnych. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Sam nie dasz rady? Lampka ze sklepu pod albo w zderzak i kabelek z wyłącznikiem.
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-10-2010
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2003
|
w zderzak albo pod? Jester a estetyka? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym wolał nawet wywiercić dziurę w lampie (od wewnątrz oczywiście) i zrobić jakiś patent, żeby włożyć tam żarówkę. Najlepiej z tym podjechać do kogoś kto się zajmuje spawaniem plastików. A wiązki to nawet samemu możesz przeprowadzić. W okolicach Krk nie słyszałem żeby ktoś takie rzeczy robił. Ale jeśli Ci się nie spieszy to w poniedziałek jadę do gościa i zapytam czy on by się tego podjął. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
byłoby super nostress_pz jakbyś zapytał, bo ja się kompletnie na tym nie znam, więc jeśli chodzi o pytanie czy sam nie dam rady to odpowiem, że nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jestem informatykiem, więc z motoryzają mam tyle wspólnego co jazda samochodem i właśnie ewentualny przegląd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Światło przeciwmgłowe tylne musi spełniać określone normy. Dodanie żarówki nic nie da. Wybór oprawek jest taki, że na pewno coś dopasujesz. Jak nie zależy ci na normach to kup listwę z czerwonych mocnych LEDów i przyklej pod zderzakiem :-)
A na serio: możesz zrobić fotkę tylnych świateł? Jeśli masz dwa światła cofania to można jedno przerobić i raczej nikt się nie zorientuje. Trochę Wikipedii: Światła przeciwmgłowe tylne umieszczane są niekiedy jako jedna dodatkowa lampa na tylnym zderzaku[6], częściej jednak znajdują się one w zespole lamp tylnych, nie bliżej niż 10 cm od świateł "stop", nie niżej niż 25 i nie wyżej niż 100 cm nad jezdnią. Zazwyczaj stosowane są do tych świateł żarówki P21W.
Jeździsz jak wariat? Jesteś nadzieją polskiej transplantologii. http://www.spritmonitor.de/en/detail/237674.html Ostatnio edytowane przez Jester ; 11-02-2011 o 12:47 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-05-2008
Model: Focus mkI
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2001
|
mała podpowiedź światło przeciwmgłowe jest równoległe z wstecznym białym i w focusiku hb jest takowy zestaw w zderzaku
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-10-2010
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2003
|
Bux - to jest wersja "hamerykańska" - w zx4 nie ma takowych świateł w zderzaku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale owszem - można jedno światło od wstecznego przerobić na przeciwmgłowe - kwestia podciągnięcia wiązki i zmiany koloru światła przez naklejenie od wewnątrz czerwonej taśmy przeźroczystej (są specjalne do lamp) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
dziś prześlę zdjęcie, bo mój ma dorobione światła w zderzaku tylko nie wiem co za idiota nie wstawił przeciwmgielnych jak już je przerabiał
no i podbili przegląd, nic z tego nie rozumiem, jeden diagnosta się czepia wszystkiego czego może, a inny powie, że jest wszystko super i podbije, ech nasza PL Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 13-07-2012 o 18:39 Powód: Nie piszemy dwóch postów pod rząd. Proszę stosować EDYCJĘ. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-05-2008
Model: Focus mkI
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2001
|
kolego nostress_pz wiem o tym chodziło mi że mozna takowe zakupić, za grosze u gości od plastików opakowac w zderzak, podłaczyc i śmigać. A co do przeróbki wstecznego na przeciwmgielne żarówką czerwona zamiast białej i włącznik z doprowadzeniem pradu. Ja tak pośrednio rozwiązałem światło wsteczne w przyczepce przy 7-pinach działa pod włącznikiem przeciwmgielnych ale jest białe.
Ostatnio edytowane przez Bux ; 12-02-2011 o 18:22 |
|
|
|
![]() |
|
|
|