![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-02-2011
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
![]()
Witam serdecznie.
Panie i Panowie, poszukuję informacji o uszczelkach do vacum pompy i do pompy wtryskowej dla FFI TDDI 2000 r. Na wszelki wypadek dopiszę, że szukałem na różnych forach i przez różne wyszukiwarki informacji na powyższe pytanie, aż w końcu postanowiłem tu napisać. Interesuje mnie jakie uszczelki są przy pompie wtryskowej? Na chwilę obecną doszukałem się: - uszczelniacz pompy wtryskowej. Simmering z blachą montażową ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]) - uszczelka pompy wtryskowej ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]) Czy oprócz w/w są jeszcze jakieś uszczelki przy pompie wtryskowej? Potrzebuję też informacji gdzie znajdę (kupię) uszczelkę, w kształcie elipsy jak widzę po pompie, do vacum pompy? Jak ona dokładnie wygląda? W sieci nie znalazłem za wiele... Ewentualnie można ją zamienić innym ustrojstwem? Jest to dość pilne, bo muszę czym prędzej skompletować sprzęt. Z góry wielkie dzięki! syspo Ostatnio edytowane przez syspo ; 24-02-2011 o 20:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]()
Jakie konkretnie szukasz uszczelki? Do zalozenia pompy czy same w pompie?
Do montazu pompy diesla sa te dwie, ale 90% ludzi naklada silikon na ta metalowa i nie zmienia tej drugiej jezeli nie cieknie (trzeba ja tylko dokladnie zakladac, zeby sie nie zawinal kolnierze. Mozesz ta metalowa nalozyc, ale ona uszczelnia naprezajacym sie metalem i farba, wiec jezeli nie oczyscisz powierzchni i nie odtluscisz to bedize cieklo. W przypadku pompy vacu to uszczelki nie trzeba wymieniac. Jezeli musisz kupic to ASO lub sklepy Forda (watpie, zeby byla sama uszczelka) |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
wyciek oleju |
|
|