![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-02-2010
Model: FOCUS
Silnik: 2.0 tdci 136
Rocznik: 2005
|
1. wszystko odkręcasz od dołu
2. dość długa przedłużka żeby odkręcić od dołu górne mocowanie amora 3. nakrętki są na nowych amorach 4. z lewej strony auta musiałem odkręcić zacisk hamulca żeby włożyć nowy amortyzator - krótki przewód hamulcowy nie pozwalał włożyć dołu amortyzatora dasz radę! |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-06-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
witam
przypnę się do tematu muszę w swoim mondku kombi wymienić z tyłu zawieszenie bo już jak jeżdżę po dziurach to czuć że autko płynie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może mi ktoś napisać co będę potzrebował kupić na pewno amorki i sprężyny, jakieś osłony chyba że jest gdzieś na forum taki poradnik co kupić na alledrogo nie ma zestawów a szkoda. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-11-2006
Model: MK3
Silnik: 2,0TDCi
Rocznik: 2004
|
Bałwanki.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Bobi, a moze masz do wymiany tylko gumy stabilizatora z tyłu, coś takiego: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Bo amortyzatory musiałbys sprawdzić na "trzęsarce" w stacji diagnostycznej. Łączniki stabilizatorów też warto przejrzeć.
|
|
|
#35 |
|
|
być może ale jest dość miękki tył i tak jak już pisałem po dziurach to czuć że płynie czyli czuć że dupa ucieka trochę w prawo a możesz podać mi jakieś namiary na inne stronki co tam w tylnym zawieszeniu można wymienić lub napisz mi tutaj jak bym chciał robić całe zawieszenie z tyłu autko ma 190000 prawie przejechane i nie wiem cy było coś zmieniane od nowości
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
Płynięcie tyłu może być spowodowane tym że padły: amortyzatory (albo jeden z nich - ja tak miałem), łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora/tuleja drążka stab. (też to miałem) lub tuleje oraz wszystkie wariacje w/w elementów. Tutaj link do jednego ze sklepów internetowych z elementami zawieszenia tylnego do Mondeo Mk3 kombi: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pzdr.
|
|
|
#37 |
|
|
kolego chcę żeby tył był twardy i wyoki bo zawsze coś na pacę wożę i kurde problem z krawężnikami czy te co fabryka wkład będą ok czy mam szukać coś innego???
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Silnik: DI 115KM
|
no i kolega "nechor" jest juz zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zrobilismy ostatnio przeszczep mojego zawiasu do jego mondka i na odwrót i jest gitara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. on ma normalne zawieszenie a ja mam jego (-40mm/-30mm) i w połączeniu z oponkami 225/45 R18 zaczeła się ekstra jazda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#39 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Niech mi ktoś doradzi jakiej marki wziąć komplet amorów + sprężyny:
Monroe, Kayaba, Sachs czy Bilstein? |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
|
Cytat:
Nie wiem jak KYB i Monroe, ale jest bardzo dużo zwolenników na forum tych pierwszych (KYB).
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| amortyzatory wymiana , mondeo , mondeo mk3 |
|
|