![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: focus mk1 Komfort X
Silnik: 1,8 tdci 115km
Rocznik: 2002
|
ale ja łapy nie ściągałem
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-10-2008
Model: Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCI 109KM
Rocznik: 2004
|
mam to samo tyle że w c-maxie 1.6 TDCI
Mój problem zaczął się lekkim wyciem z okolic rozrządu ale tylko na wolnych obrotach. Najpierw wymieniłem pasek wieloklinowy i rolkę ale to nie to. Ponieważ nigdy nie robiłem rozrządu (prawie 170tyś) stwierdziłem że to któraś rolka lub pompa wody. Założyłem więc nowe rolki Rouvilla, pasek Contitecha i pompę SKFu i okazało się że wyje jeszcze głośniej tym razem prawie w całym zakresie obrotów. Co to może być? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-11-2007
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam, mam ten sam problem, wczoraj wymieniłem olej (nie wiem co było wlane samochód mam od dwóch miesięcy na kartce było napisane 5W40 teraz wlałem olej forda formula 5W30). Po rozgrzaniu samochodu i obrotach ok 1700 słychać wycie na luzie i w czasie jazdy wcześniej tego nie było. Czy znalazł ktoś rozwiązanie na ten problem czy może zmienić olej na jakiś inny. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-01-2010
Model: Focus MK2
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Cytat:
W moim poprzednim aucie też było wycie po wymianie paska rozrządu. Z tym, że to był silnik benzynowy. Mechanik stwierdził, że zęby w nowym pasku rozrządu muszą się "dotrzeć" do nieco już zużytych kół zębatych rozrządu i wtedy wycie ustanie. Faktycznie po jakimś czasie problem sam ustąpił. Jeśli masz prawidłowo napięty pasek rozrządu to chyba nie ma powodu do niepokoju. Nie przesadzałbym jednak z obrotami pod "czerwone pole" przez pierwsze kilkaset kilometrów. |
|
|
|
|