Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-04-2011, 16:44   #11
Zawix
ford::beginner

Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Wyciek na 3 wtrysku

Cytat:
Napisał C-sław Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Już działa sorki.
C-slaw opis fajny ale nie o to mi dokladnie chodzilo, wykrecic i wkrecic wtryskiwacz to raczej maly problem. Problemy moga pojawic sie pozniej i tu pojawia sie moje pytanie czy nalezy odlaczac prad od aku czy mozna odlaczyc jeden wtrysk lub wszystkie i w jakiej kolejnosci (rozne auta roznie reaguja najczesciej pojawia sie blad w kompie) no i najwazniejsze ile Nm na dokrecenie wtrysku????

Co do schemaciku bardzo pomogl juz wiem co kupic a co do tematu to powinnes go zamiescic odobno pt wymiana wtryskiwacza bo majac przegladarke nie wpadl bym na pomysze twoja instrukcja moze byc schowana pod Zapach spalin w kabinie

Zawix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2011, 18:10   #12
Franuśś
ford::advanced

Model: Focus C-MAX,Fiesta
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq,1,3Duratec
Rocznik: 2004,2006

Lepiej odłączyć akumulator, Sprawdź czy masz kod do radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Franuśś jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2011, 18:51   #13
tedii

Model: c-max GHIA
Silnik: 1,6tdci

Cytat:
Napisał Zawix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za rady typu "Radze jechać do dobrego mechanika" dziekuje akurat tak sie sklada ze jestem mechanikiem w bmw problem polega na tym ze nie mam doswiadczenia z technologia forda ani zadnych diagramow itd

rojber co do twej odpowiedzi to przeszukalem juz caly net na polskich i zagranicznych www i zero szczegolow posty typu wymien uszczelke medziana silikon na szpilki i uszczelke gumowa u gory ja potrzebuje szczegoly typu part number jak to ma wygladac jak pojde do forda i powiem ze chce podkladke miedziana.

wlasnie znalazlem twoj wczesniejszy post w ktorym wspominales o Microcat wiec mam nadzieje ze sie dokopie do szczegolow a co do samej wymiany to jaka jest procedura, odlaczac kable albo czy odlaczyc akumulator czy sie nie rozkoduja i czy sa przypisane w kompie ??
Hej. a mechanikiem to jesteś od czego,bo po twoich pytaniach to chyba nie od samochodów
tedii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2011, 19:51   #14
Zawix

Cytat:
Napisał tedii Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej. a mechanikiem to jesteś od czego,bo po twoich pytaniach to chyba nie od samochodów
Jestem MOT testerem w BMW rowniez robie przeglady gwarancyjne. Mam wrazenie ze niektorzy nie widzieli w zyciu klucza dynamometrycznego dlatego nie rozumieja moich pytan. Jak cos robic to porzadnie zgodnie z zaleceniami producenta po cos to jest wkoncu
Stary 05-04-2011, 20:08   #15
C-sław

Model: Fcus
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2015

Jeśli chodzi a aku, to nie ma potrzeby odłączania, lepiej jednak w czasie naprawy nie włączać zapłonu i na pewno będzie ok. Kolejność naprawy nie ma żadnego znaczenia. Jeśli chodzi o dokręcenie stopek wtrysków, możesz oczywiście wg instrukcji dynamometrem ale obiecuje że za chwile powtórzy się wyciek. Dynamometr w przypadku naszych wtrysków zadziała tylko przy pierwotnym montażu. Potem jest już inna charakterystyka gwintu szpilek gniazda wtrysku itd. Musisz po prostu dokręcić z wyczuciem najlepiej po pierwszych 500 km sprawdzić dokręcenie i będzie dobrze. Ja u siebie sprawdzam profilaktycznie dokręcenie co 5000tyś km a więc 4 razy w roku i za każdym razem troszkę dojdzie. Tak naprawdę cała operacja straszniej brzmi niż w rzeczywistości jest. Pozdrawiam

P.S. Co do opisu to mody muszą zadziałać.
Stary 05-04-2011, 20:21   #16
Zawix

Cytat:
Napisał C-sław Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli chodzi a aku, to nie ma potrzeby odłączania, lepiej jednak w czasie naprawy nie włączać zapłonu i na pewno będzie ok.
Dzieki C-sław za szybka odpowiedz tego wlasnie chcialem sie dowiedziec a mozesz mi jeszcze powiedziec skad wzioles ten diagram z wtryskami bo poszukuje czegos takiego wlasnie
Stary 05-04-2011, 20:52   #17
C-sław

Model: Fcus
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2015

W serwisie forda poprosiłem o ksero, o dziwo zrobili.

P.S. Znowu nie działa link, ale teraz już nie wiem o co chodzi.
Stary 05-04-2011, 21:38   #18
crocos246

Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004

czy Pan Mechanik dokręcił ten wtrysk czy nadal duma, dlaczego cieknie?
No chyba, że cieknie pomimo dokręcenia?
crocos246 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2011, 23:00   #19
Zawix

No dumac nie dumam jutro jade do forda po czesci i w sobote naprawiam bo w tygodniu nie mam czasu dam wam znac jak poszlo a co do twojego postu crocos246 to samo dokrecenie raczej nic nie da bo wszystko jest zawalone mazia w sumie lepiej wyczyscic i wymienic uszczelki koszt nie jest duzy i powinno szybko pojsc aha no i jeszcze musze piwo zakupic zgodnie z 11 punktem instrukcji C-sława Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 06-04-2011, 20:47   #20
crocos246

Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004

skąd wiesz, że nie da skoro nie dokręcałeś. Powodem przecieku jest poluzowany wtrysk, uszczelnienie samo z siebie nie pada... Luzuje się, są przecieki a potem szlag trafia uszczelki... U Ciebie może jeszcze żyją...
crocos246 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania