![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-05-2008
Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2005
|
Czyli mówimy o tym samymGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego co mi mówił to prawidłowe ładowanie powinno być 14,2 Ja sie martwie jeszcze o akumulator bo był wyjechany do zeraGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ładuje go od wczoraj na małym amperze (2) i troche zaczyna odzywac, może sie uda. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
|
adamon - pisaleś, że podobnie jak umnie robiła Ci sie "dyskoteka" na desce rozdzielczej. Czy po zamontowaniu uleczonego altka i uruchomieniu auta na desce był spokój ? Żadne kontrolki i komunikaty sie juz nie wyświetlały ?
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Imię: Adam
Model: FOCUS C-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2004
|
tak jak altek został uleczony wszystkie komunikaty znikły oprócz hamulca EPB - on znikł jak aku się podładował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Na aukcjach internetowych pod nazwami mostek diodowy i regulator podają jakies numery tych urządzeń jak rozumiem. Mam przed sobą ten mój uszkodzony mostek i regulator i nie widze na nich żadnych numerów itp. Ma tylko naklejke na wirniku. Mam nadzieje, że to wystarczy jak podam w sklepie i zamówią mi prawidłowe części.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-12-2010
Model: Ford C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
|
Witam Serdecznie. Mam identyczny problem jak w wymienionych wcześniej tematach mój altek woła już o pomoc, chcę go wykręcić i zawieść do szpeca, który przywróci go do stanu świetności i wszystko jest ok., tylko chodzi o to, że akurat w tym przypadku opisujecie problem z wersją 1.6 TDCI a ja mam wersję 2 TDCI i tu moje pytanko: Czy żeby go u mnie wykręcić to trzeba najpierw zdemontować filtr paliwa wraz z obudową, ponieważ z tego co zauważyłem altek znajduje się właśnie pod nim a może robi się to inaczej, jeśli ktoś z was wie jak się do tego zabrać proszę o podpowiedz: jak, co, gdzie i na co uważać? .
Z góry dziękuje i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Byłem zamówic dzis w sklepie ten mostek diodowy. I nie do końca jestem spokojny. Facet spisał numery z naklejki z wirnika, wyciągnął katalog, znalazł. Na zdjęciu wyglądał tak samo jak mój tylko w ostatnim zdaniu w opisie pod zdjęciem było - 50 aMp. Ja mam altka 150 A ale gościu stwierdził, że to pewnie błąd w wydruku i że to na pewno ten. W poniedziałem do odbioru. Mam nadzieje, że to będzie to.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Uff... i po bóluGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak na razie ( odpukać )
Odebrałem dzis altka od elektryka. Wymienił tylko diody. Zamontowałem go. Nie było tak źle. Zajęło mi to jakieś 1,5 godzinki w tym najwięcej czasu, o dziwo, zajęło mi założenie paska. Byłem sam wiec jedną ręką naciągnałęm napinacz a drugą próbowałem założyc pasek. Wprawy nie mam więc troche nakląłem pod nosemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Odpaliłem fure i zagadałaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Żadnych niepokojąco święcących kontrolek i komunikatówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Pojechałem do elektryka. Kazał mi zapalic światła, włączyć radio i trzymać auto na obrotach 2000. Miernik pokazywał ładowanie rzędu 14,4. Nic nie wyje i wygląda na to, że regulatorowi nic sie nie stało. Majster kazał jeździć i na razie obserwować czy nic sie nie dzieje. Koszty : mostek diodowy 120 zł + majster 50 zł + mój demontaż i montaż czyli pocharatane łapska, pare strupów itp. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Martwi mnie jeszcze tylko akumulator. Po całej akcji, kiedy mi kląkł, miernik pokazywał 9.6 V Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ładowałem go przez dwie doby małym amperarzem ( ok 2 ). Dziś na mierniku pokazuje 12,2 V. Majsterek mówił, że szału nie ma ale może sie "odrodzi" pod czas użytkowania. Test przejdzie zimą ale to dopiero za kilka miesięcyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam ! |
|
|
|