Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-04-2011, 16:53   #1
Malefic

Domyślnie Mondeo MK3 - wstępna ocena po zdjęciach

Jako, że do tego autka mam dość daleko, proszę was o przyjrzenie się jemu. Może ma lampy, zegary nie z tego rocznika albo coś...? Czy cena nie jest za niska? Czy jest coś podejrzanego poza faktem, że to handlarz (wnioskując po innych przedmiotach)? Jak się mają osiągi silnika TDDI 115KM do volkswagenowego TDI 110KM? Pytam gdyż miałem okazję jeździć Octavią z takim silnikiem i była okropnie powolna.

http://moto.allegro.pl/okazja-stan-b...558017483.html

Ostatnio edytowane przez Malefic ; 11-04-2011 o 17:01
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-04-2011, 19:50   #2
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK3 - wstępna ocena po zdjęciach

Zderzak w innym odcieniu (lakernik spaprał robotę malując bez podkładu bo handlarzowi zależało na niskiej cenie) i brak naklejki na wzmocnieniu czołowym (widać tylko ślad po niej). Ergo - uderzenie z przodu, pytanie tylko na ile mocne.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-04-2011, 21:14   #3
Barichello
ford::average

Model: MONDEO MK 3
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2006

Fakt widać że odcień zderzaka się różni i na pasie brakuje naklejki .. był bity z przodu ale mondeo to twardy samochód widziałem juz kilka po wypadku (po wypadku nie po katastrofie) i zawsze podłużnice nie wyglądaly źle.. wymieniasz chłodnice pas wzmocnienie lampy grill i tyle . To takie auto które łatwo poskładać prawie tak łatwo jak klocki lego dla tego ja bym sie nie przejął zbytnio tym że był uderzony.. Jak już będziesz go oglądał zwróć uwagę na jedno czy jak wkładasz kluczyk w grill łatwo otwierasz maskę czy musisz trochę kluczykiem dociskać grill.. jęśli źle go poskładali to na pewno będziesz musiał dociskać..
Pozdrawiam
Barichello jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2011, 15:24   #4
Malefic

Jeśli faktycznie został źle pomalowany to odpada.

Po jakim przebiegu wnętrze wykazuje oznaki zużycia? Chodzi mi tutaj o wytarte kierownice, gałki zmiany biegów itd. Pytam, gdyż mam golfa z półmilionowym przebiegiem i wewnątrz tylko po pedałach widać, że ma taki przebieg.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2011, 16:11   #5
MaroX

Model: Mondeo MK3 zombi
Silnik: 2.0 TDCI 141hp/330Nm
Rocznik: 2003 FL
Smile Odp: Mondeo MK3 - wstępna ocena po zdjęciach

Cytat:
Napisał Malefic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli faktycznie został źle pomalowany to odpada.

Po jakim przebiegu wnętrze wykazuje oznaki zużycia? Chodzi mi tutaj o wytarte kierownice, gałki zmiany biegów itd. Pytam, gdyż mam golfa z półmilionowym przebiegiem i wewnątrz tylko po pedałach widać, że ma taki przebieg.
Pół milniona i tylko pedały przytarte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kolego Malefic widziałem nie jednego passata czy golfa i wnętrze po 200 tys. wygląda nie za ciekawie. Samo w sobie odstrasza - bardzo czarno, prymitywnie, ponuro i ogólnie old schoolowo - jednym słowem - nieciekawie w porównaniu z monedo, szczególnie po lifcie. Nie mówiąc o pozycji za kierownica, komforcie i prowadzeniu i zachowaniu auta na drodze. A z czasem wszystkie plastiki się łuszczą, a fotele "chibocą", psują się przełączniki i bardzo dużo innych mankamentów... Miałem nawet przygodę, jadąc z kolega vw w TeDeIku jak w czasie jazdy rozsypała mu sie turbinka i zaczęła ciągnąć olej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Kolega miał z nim wiele innych przygód, że moznaby napisać książkę.
No ale mieliśmy rozmawiać o Mondeo...

Ten egzemplarz z aukcji wygląda na bardzo zmęczony życiem i wyeksloatowany - co odzwierciedla jego cena.
Moje auto obecnie ma 180tys. i w porównaniu do tego z aukcji wnętrze wygląda jak nowe. Zapraszam do obejrzenia mojej galerii.

Co do osiągów 115 koni to 115 koni, czy to TDDi czy TDi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przyspieszenie zależy od stosunku mocy do masy auta.

Poza tym tak jak koledzy wyżej zauważyli - jest na 99% po przejściach i dodatkowo sciągnięte z Francji - więc na 99% ma przekręcony licznik o 100-200 tys. km. Moim - subiektywnym zdaniem - auto nie warte uwagi.
Stary 13-04-2011, 20:46   #6
Malefic

Cytat:
Napisał MaroX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pół milniona i tylko pedały przytarte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodzi o wnętrze, bo gnije to to strasznie.

Cytat:
Napisał MaroX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego Malefic widziałem nie jednego passata czy golfa i wnętrze po 200 tys. wygląda nie za ciekawie. Samo w sobie odstrasza - bardzo czarno, prymitywnie, ponuro i ogólnie old schoolowo - jednym słowem - nieciekawie w porównaniu z monedo, szczególnie po lifcie.
To prawda, ale to kwestia designu, nie zużycia.

Cytat:
Nie mówiąc o pozycji za kierownica, komforcie i prowadzeniu i zachowaniu auta na drodze.
Jeszcze nie miałem okazji jeździć mondeo, ale w ciemno się zgadzam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Co do osiągów 115 koni to 115 koni, czy to TDDi czy TDi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kuń kuniowi nierówny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2011, 20:59   #7
bunia24
ford::advanced

Imię: Mariusz
Model: MONDEO
Silnik: 1800 tdci
Rocznik: 2009

a poczym wy widzicie ze auto jest tak zmęczone ze był malowany przedni zderzak nie oznacza ze samochód był bity i odrazu poł przodu ma nowego co do naklejki umnie tez jej niema odkleiła się a przód napewno mam w oryginale z tych zdjęc nic nie widac mozesz jechać oblukać a dlaczego jak z francji to napewno przebieg cofnięty pozdrawiam
bunia24 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2011, 21:01   #8
bunia24
ford::advanced

Imię: Mariusz
Model: MONDEO
Silnik: 1800 tdci
Rocznik: 2009

i jeszcze jedno cena moim zdaniem normalna plus opłaty niestety takie czasy ze samochody tanieją
bunia24 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2011, 22:03   #9
Cobretti
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001

błotnik lewy dochodzi do słupka, lewe przednie drzwi inaczej odbijają otoczenie niż tylne (a prawy bok w ogóle jednolicie "oddaje" otoczenie), tylna klapa z lewej sterczy w stosunku do błotnika... z prawej nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tyle mojego w opini zewnętrznej...

materiały w fordzie są dobrej jakości (i mówię tu o zwykłym materiale -który był w moich fordach) a welur sam w sobie jest długowieczny....

co do wyposażenia to się nei wypowiadam ale.. czy występowała tylko kontrola trakcji w tych modelach czy razem z ESP ?? (bo ESP niema na pewno)

przebieg.. raczej realny biorac pod uwagę rodzaj nadwozia i wiek auta (to nie kombi które są popularnymi służbówkami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Gromadka koło Chojnowa (koło Legnicy) a tu... różnie bywa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
handel samochodowy powszedni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ....

najlepiej (jak Ci zależy) poproś kogoś kto ma mondeo i jest z tych okolic o "podjazd" w tej sprawie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ale za sam wygląd (to co ja widzę) to już bym podziękował...
Stary 14-04-2011, 10:15   #10
MaroX

Model: Mondeo MK3 zombi
Silnik: 2.0 TDCI 141hp/330Nm
Rocznik: 2003 FL
Thumbs down Odp: Mondeo MK3 - wstępna ocena po zdjęciach

Cytat:
Napisał Malefic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodzi o wnętrze, bo gnije to to strasznie.
To prawda, ale to kwestia designu, nie zużycia.
Jeszcze nie miałem okazji jeździć mondeo, ale w ciemno się zgadzam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kuń kuniowi nierówny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam TDCi, a anie tddi, ale miałej bardzo wiele razy miałem okazję tdi. W porównaniu do tdci silnik pracuje troche inaczej - tak jakby twardziej. Jest też sporo głośniejszy, szczególnie na zimno.
Ale też podobnie ciągnie od 1,8 do ok. 4 k rpm.

115 ps TDDI można spokojnie zachipować do 140-145 kucy bez najmnijeszej szkody dla silnika.

Ale ten konkretny egzemplarz ja bym sobie darował, jak wspomiał kolega Corbetti auto już na zdjęciach wygląda na strasznego ulepa.
Pomijając to wszystko, wydaje mi się, że zdjęcia są celowo fatalnej jakości, żeby ukryć niedoskonałości i wypadkowośc tego wozu.

Tagi
mondeo mk3

Zasady postowania