![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Cały czas jeszcze myślę skąd ten "błąd napięcia stabilizowanego czujnika ciśnienia szyny" - dla mnie to bruździłby box. Ale następny nowy dawał ten sam efekt... I czujnik i zawór IMV - na podmianę - były wyjęte z identycznego silnika z tego samego roku co mój i z podobnym przebiegiem. To był zajechany silnik przez kierowcę, bo padła turbina. Osprzęt powinien być ok... Ale nie jest nowy... Jak na razie zaczynam powoli wymiękać. A z wymianą pompy zaczekam...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 28-04-2011 o 23:01 |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
A ja sie zastanawiam czy akurat w Twoim aucie ECU odczytuje parametry sfalszowane przez Boxa i dlatego swiruje.
Bez boxa jest cacy. Ja zdejmowalem glowice w Focusach i nigdy nie bylo problemow. Tam jest jednak latwiejszy dostep niz w 2.0 choc trzeba sie nameczyc, zeby rolki nie wystrzelily gdzies w przepasci osprzetu. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
To nie stało się od razu po założeniu boxa, dłuższy czas było ok.
|
|
|
|
#24 |
|
|
Slyszalem o wadliwych wiazkach w Fordach, choc kody i symptomy ktore podales najczesciej swiadcza o pompie...
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-02-2008
Model: MK3
Silnik: 130KM
Rocznik: 2002
|
U mnie błąd P0251 występował zawsze kiedy ostro depnąłem, próba przelewowa wyszła ok, wymiana, podmian czujników nic nie dawała, co najlepsze na postoju ciśnienie na pompie było w normie (podobno przy walniętej skacze ciśnie od 100 do 400, moja trzymała koło 240). Poprzedni właściciel kombinował z kablami (nowe wiązki do niektórych czujników ale bez powodzenia). Dopiero wymiana pompy pomogła wydatek 900 + 400 robocizna.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
A jezeli chodzi o to kiedy zapala sie spreznka to uwalona pompa na postoju, nawet przy gazowaniu bedzie podawala normalne cisnienie, ale przy obciazeniu kiedy jest spore zapotrzebowanie na paliwo (jazda z wieksza predkoscia i wcisniecie gazu) cisnienie jest za male. |
|
|
|
|
|
|
#28 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#29 | |
|
|
Cytat:
W koncu kupilem nowa tyle, ze za 300. Czy byl to zwrot czy w ASO dostala nog nie wiem. Wiem, ze ja rozebralem i wiem ze jest nowa. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
W Polsce tzw "nowa" pompa - czyli regenerowana w autoryzowanym przez Delphi warsztacie - kosztuje ok. 3000 zł (i oczywiście zwrot starej).
Są dobrze zrobione i w przypadku reklamacji gwarancja rzeczywiście działa. Ale cena jest... zasmucająca. W moim przypadku auto służy i do prywatnych jazd, ale także jest autem firmowym i zarabia. Wolałbym kupić drożej pewniaka, bo ewentualny kolejny przestój to duży kłopot... Na razie bez boxa jest ok - dzisiaj wyskoczyłem w trasę 700 km non-stop i nic się nie dzieje.
|