![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-05-2011
Model: Fiesta
Silnik: 1.3Endura
Rocznik: 1995
|
Witam, mam dość wkurzający problem podczas jazdy a w szczególności 80km/h i więcej przy ciepłym silniku gdy raptownie doda się gazu momentalnie pali się kontrolka od uszkodzenia świec żarowych i elektroniki wystarczy go zgasić i odpalić znowu problem znika, dodam, że auto ma przejechane na dzień dzisiejszy ok 480tyś sprawdziłem sobie go na kompie serwisowym zaprogramowałem wtryski kompa i pompę nadal to samo ktoś podpowiedział by wyczyścić kolektor ssący ale z tym jest dość sporo roboty (miałem przyjemność wyciągać) albo zaślepić egr. Auto odpala bez jakichkolwiek problemów nie dymi i ma moc puki opisywany problem się nie wydarzy. Przeglądałem szukajke ale tematy były głównie z benzyną lub TDDi.
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
|
kolego poszukaj dokładnie, np kontrolka świecy żarowej wyskoczy Ci mnóstwo tematów
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
480 tys.... sporo ; )
Jakie blędy wyrzuca?
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Błędy możesz wrzucić, ale najlepiej było by, gdybyś wsiadł z mechanikiem z podpiętym kompem i jeździł do momentu, aż pojawią się opisywane problemy, wtedy będziesz miał pewne dane co dzieje się dokładnie w momencie wystąpienia usterki. Ostatnio edytowane przez Glenroy ; 18-05-2011 o 23:45 Powód: Zapomniałem słówka ;) |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-05-2011
Model: Fiesta
Silnik: 1.3Endura
Rocznik: 1995
|
Co do błędów były takie:
czujnik szyny paliwowej czujnik w pompie paliwowej (tutaj podejrzewam uszkodzenie zaworu dozującego paliwo na pompę paliwową [ale chciałbym to wykluczyć bo to dość drogie]) przekaźnik świec żarowych <- to już wymieniłem. A wszystko zaczęło się po małej stłuczce miła (ładna pani) uderzyła mi w prawy przód (poszła lampa zderzak i maska). Co do kompa muszę poczekać aż kierownika na serwisie nie będzie to wsio kompa i jazda. Co do przebiegu z PKM Duda przyjeżdżają Mondeo ok 650tyś i Focus ok 730tyś.
|