![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#411 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-05-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
Dzisiaj po wyczyszczeniu, sprawdzeniu wszystkich wtyczek i dolaniu dodatku do paliwa auto smiga ma moc jechalem 150km/h tylko tyle ze wzgledu na droge i auto idzie bez gasniecia przy 120km/h. Przy redukcji do 4biegu 4000obr zapala sie sprezynka ale auto nie gasnie czuc jedynie lekki spadek mocy. Coraz bardziej zaczynam kochac ten samochodzik.
|
|
|
|
|
|
#412 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-12-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#413 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130hp
Rocznik: 2004
|
U mnie na 5 i 6 biegu przy większym obciazeniu, lub zbyt duzym dodaniu gazu, odczuwalne szarpniecie, po czym zapala sie sprężynka, a po chwil samochód z reguły gaśnie (chociaż zdarzało mi się przejechać kilkanaście km, z mrugająca sprężynka) Po ponownym odpaleniu problem znika aż do 5 biegu.
Właśnie zczytalem kody błędów i wg. Scan Tool-a mam błąd: P0251 przestawiacz kata wyprzedzenia tłoczenia pompy wtryskowej A- wadliwe działanie. Zaznaczam ze wyskoczyl tylko ten jeden błąd. I tu mam pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów: -czy odrazu dobierać sie do pompy, -czy "olać" kod sugerujący działanie pompy i próbować robić probe przelewowa i kombinować z wtryskami Bardzo proszę o sugestie,a za wszystkie wskazówki z góry WIELKIE DZIEKI |
|
|
|
|
|
#414 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 15-01-2005
Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
|
Cytat:
Na podstawie wpisów po różnych forach można wywnioskować, że po prostu pompie jakby brakowało wydajności. Ja u siebie jak miałem ten błąd wymieniłem końcówki wtrysków na 3 szt bo wiedziałem od 2 lat, że leją i to się powiększa. Od tamtej pory (ok. 2 miesiące) jest OK nie mam P0251, nie mam żadnego błędu. Ale niestety jak jest silnik letni to poszarpuje od ok 2-3 tygodni. Czekam jak coś zdechnie bo przecież nie wymienię całego samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ale ogólnie jestem bardzo z autka zadowolony. Ale to już jest całkiem inny temat.
|
|
|
|
#415 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-05-2004
Model: Mondeo MKIII kombi
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: XI 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#416 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130hp
Rocznik: 2004
|
kod P0251 - "przestawiacz kata wyprzedzenia tłoczenia pompy wtryskowej" brzmi naprawde mylaco ,dlatego zanim zaczne cos robic wolalem zapytac. Ale ostatecznie chyba i tak sprawdze wtryskiwacze wiec zaczne od proby przelewowej. Bo co innego mi pozostalo!? :/
|
|
|
|
|
|
#417 |
|
|
przeczytałem wszystkie 40 pare stron i..... najpierw pojadę na kompa bo widzę że błędy mogą być różne przy tych samych objawach ( sprężynka i odcina moc przy przegazowaniu - chociaż nie zawsze ) czujnik rozrządu i wału korbowego wymienione. Liczę na czujnik cisnienia na pompie ale niestety bez kompa się nie obejdzie. Mam juz potencjalnego kupca więc chce to zrobić i mieć z głowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#418 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: mondeo mk3, fiesta mk7
Silnik: 2.0 tdci 115 KM, 1.4 98 KM
Rocznik: 12.2005, 2009
|
własnie wróciłem z kompa. w sobotę zapaliła mi sie sprężynka i auto momentalnie zgasło. na kompie wyskoczyły dwa błędy P1211 oraz P0251. jak sie później okazało podczas próby przelewowej wtryski dośc mocno puszczają paliwo bokiem. w minutę wylecialo na wolnych obrotach od 42 do 60ml paliwa. mechanik powiedział że sprężynka zaświeciła się ponieważ nadmiarami ubywało za dużo paliwa. koszt wymiany wtrysków przewodów WC, filtra paliwa i paru innych pierdołek to 7930zł.
dzwoniłem zaraz do radomia do bratforda z zapytaniem czy sie podejmą regeneracji. pwiedzieli że tak, ale mam pytanie czy warto. czytalem, że paru użytkownikow ma zrobione przez nich wtryski i dlatego mam pytanie jak się one sprawują? pozdrawiam
|
|
|
#419 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Cytat:
FORD MONDEO Mk4 Ostatnio edytowane przez ethernal ; 08-08-2011 o 18:37 |
||
|
|
|
|
|
#420 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: mondeo mk3, fiesta mk7
Silnik: 2.0 tdci 115 KM, 1.4 98 KM
Rocznik: 12.2005, 2009
|
wiem, że cena to kosmos
podobno to fabrycznie nowe wtryski, nie żadne regenerowane. nie wiem czy sie na to bedę pisał bo to prawie pół wartości auta. o adamczyku słyszałem dużo negatywnych wypowiedzi więc raczej odpuszczę, nie mam zamiaru tam wracać. kumplowi spierd.... samochód i do dzis nie chcą uznać własnej reklamacji jutro dam znac co ustaliłem w radomiu
|
![]() |
|
| Tagi |
| brak mocy tdci , mondeo mk3 , nierówna praca , silnik |
|
|