![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-04-2011
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 1.6 16V + LPG
Rocznik: 1998
|
Witam,
Jako ze ostatnio padlo mi sprzeglo kompresora klimatyzacji poszukuje numeru katalogowego calego sprzegla. W hurtowni ciezko znalezc spisujac numery z poszczegolnych czesci :/ Czy ktos orientuje sie ile kosztuje takie kompletne sprzeglo? uzyskalem informacje ze bedzie to koszt ok 1,2k zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Cytat:
A co dokladnie sie dzieje ze mowisz ze sprzeglo padlo ? bo moze to wina slynnej podkladkie regulujacej ?
|
|
|
|
#3 |
|
|
Bedac w trasie zaczelo nieprzyjemnie stukac w samochodzie, straszny halas. Podjechalem do mechanika ktory stwierdzil iz pojawily sie luzy spowodowane uszkodzonym lozyskiem (?). Okazalo sie ze sprzeglo agregatu jest do wymiany (elektromagnes sie stopil), ewentualnie regeneracja agragatu (nie wiem czy to cos da). Troche lipa bo jestem teraz uziemiony, cala poprzednia wyplata poszla na wymiane rozrzadu i paska wielorowkowego a teraz to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy bez tego mozna uzywac samochodu (oczywiscie nie korzystajac z klimy)? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez kamilozo ; 27-05-2011 o 09:28 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Z tego co wiem to tak.Musisz kupić pasek wielorowkowy do wersji bez klimy.
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
kup na motoallegro.pl uzywana sprezarke i po problemie, wydawanie kasy na pasek to wyrzucanie pieniedzy w bloto i polsrodek
|
|
|
#6 |
|
|
Opcja z innym paskiem niestety nie wchodzi juz w gre, nie da sie tak tego obejsc. Samo sprzeglo do sprezarki pewnie bedzie ciezko dostac. Nie chcialbym sie tylko wpakowac w dodatkowe koszty jesli kupie uzywke ktora za niedlugo padnie :/ nie wiem co z tym fantem zrobic
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
a czemu ma pasc ? Masz do wyboru wydac 1200 zl na nowe sprzeglo lub 300 na uzywke, nawet jak by padlo w co watpie to masz kase jeszcze na 3 sprezarki. A sprezarke bez sprzegla tez sprzedasz i kase odzyskasz.
|
|
|
#8 |
|
|
dzieki za rady i nakierowanie na odpowiedni tok myslenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aktualnie poszukuje uzywanej sprezarki - allegro czy jakies sklepy internetowe z czesciami samochodowymi? jaki jest "numer" takiej sprezarki dla mojego modelu? czy wersja silnikowa ma tutaj jakies znaczenie? jesli zakupie do wersji np 1.8 16V to bedzie pasowala?
edit: zakupilem uzywany kompresor i po wymianie samochod znowu smiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez kamilozo ; 07-06-2011 o 11:27 |
|
|
|