![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#101 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomaszek
Model: FORD S-MAX Tytanium SONY PREMIUM
Silnik: 2.0 TDCI 140KM/ 163 mapa by m.soszka
Rocznik: 2011
|
Witam
czy juz ktos sciągnął ten plik pdf z rapida zapodany w linku przez kolege docento, bo mnie cos nie idzie, nie mam konta wiec wybralem opcje za free i ...................nic cisza zadnej opcji download files |
|
|
|
|
|
#102 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|
|
|
#103 |
|
![]() Imię: Tomaszek
Model: FORD S-MAX Tytanium SONY PREMIUM
Silnik: 2.0 TDCI 140KM/ 163 mapa by m.soszka
Rocznik: 2011
|
juz dałem rade....tyle ze po zobaczeniu tego mialem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak juz sie za to zabiore to bez pomocy elektryka tudziez elektronika sie nie obedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tak wogole jak dobrze kojarze to w jednym z postow bylo napisane ze nic nie trzeba ciac, przerabiac tylko pospinac wszystko za pomoca owych kabli/przejsciówek a tu na schemacie ni to z gruszki ni z pietruszki pare "X" oznaczajacych "tu ciąć". Przydałaby sie jakas fotoleracja z montazu oczywiscie dla chetnych od chetnych, zawsze to jasniej jak sie widzi juz cos gotowe i potem samemu to tylko powielić |
|
|
|
|
|
#104 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Oryginalna instalacja nie była w moim przypadku cięta - zastosowana została przejściówka która na zasadzie plug & play podłączyła wszystko razem.
|
|
|
#105 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
Ja z tego schmatu rozumuję, że trzeba się wpiąć pomiędzy czytnik z DVD - dokładnie w przewody RGB + VSync i VVR. Nie zaglądałem jeszcze jak czytnik jest podpięty, ale z tematu rozumuję, że wtyczka jaka jest of Fusiona. Czyli z użycie dwóch wtyczek (męskiej i żeńskiej) z nich robimy przerwę i wpinamy tak przygotowany zestaw między oryginalną wtyczkę idacą od przodu (touchscreen) a czytnik.
Ale to jest schemat do kamery cofania. Jak ktoś chce podpiąć się z odtwarzaczem, to pewnie będzie musiał się także wpiąć w przewody audio i pewnie w ten sam sposób. Jak coś źle rozumuję, to piszcie, bo elektronikiem nie jestem. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-08-2005
Model: fiat 500x
Silnik: 1.4 MA 170KM AT9
|
audio najprościej wpiąć w AUX, MARI nie obsługuje audio, ewentualnie switch na AUX (stereo) lub Denso (mono) jeśli korzystasz z AUX a nie chcesz "przekładania kabli".
Ostatnio edytowane przez SpEcMeN ; 24-05-2011 o 19:12 |
|
|
|
|
|
#107 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-03-2011
Model: .
Silnik: .
Rocznik: .
|
Do przewodów audio w odtwarzaczu dvd radzę się nie wpinać , sygnał ten jest odtwarzany tylko na polecenie nawigacji w przypadku aktywacji komend .
Audio playera podłączamy pod aux in ( uprzednio przełaczając denso w ten tryb) . Co do cięcia / nie cięcia przewodów - albo ktoś kupuje wtyczki i nic nie tnie , albo ciach po przewodach i włączamy adapter na stałe bez przejściówek . Prościej narysować schematu się nie da , "fotek" ze swej pracy nie robię . A swoją drogą to interesujące , najwpierw narzekaliście , że nikt nie chce udostępnić schematu połączeń , teraz narzekacie , że nic z tego nie rozumiecie . Czyżby nasze społeczeństwo potrafiło czytać tylko instrukcje obrazkowe i fotorelacje ? Nie musimy równać się z Amerykanami pod tym względem |
|
|
|
|
|
#108 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
|
Ja nie jestem elektronikiem, a bez problemu poradziłem sobie z odczytywaniem schematu. Wydaje mi się, że jak ktoś nie poradzi sobie z odczytaniem schematu to nie powinien zabierać się sam za to. W końcu ten schemat to nie 100% wszystkiego. Przecież jeszcze kwestia aktywowania kamery przy cofaniu i spięcie tego.
Tak idąc dalej do przodu można myśleć o montażu przedniej kamery. W końcu adapter mari ma drugie wejście video. Tylko gdzie zamontować kamerę z przodu? |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-08-2005
Model: fiat 500x
Silnik: 1.4 MA 170KM AT9
|
Cytat:
Niemniej z tego co się orientuję można połaczyć kilka (np dwa) sterowników Mari i mieć 4 wejścia. Kamerę z przodu zamontował bym w grilu (trzeba trochę wyciąć tworzywa ale się da) Ostatnio edytowane przez SpEcMeN ; 27-05-2011 o 21:13 |
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Każdy ma swoją drogę modyfikacji... w sumie dzięki pomocy Docento większa liczba osób ma szansę na realizację "marzeń", o ile potrafią czytać schematy.
|
![]() |
|
|
|