![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-07-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2008
|
Witam
Muszę zmienić swojego sedana na kombi (nie mieści się rowerek) i pomyślałem, że zmienię na nieco młodszego diesla. Oglądałem właśnie TDDI 90KM i silnik jest mocno zaolejony, nie widziałem wcześniej tego silnika i nie wiem czy to normalne, żeby przy 110kkm pojawiał się jakikolwiek ślad oleju? Jest to w okolicach przewodu gumowego - nie jestem pewien czy to odma, czy tam jest może turbina. Przegiem wydaje mi się podejrzanie niski (2004), ale ostatni właściciel robił około 7k rocznie, a w 2007 sciągnięto auto z Niemiec, więc się trochę łudzę. W środku ok, zużycie powiedzmy, że zbliżone do przebiego, ale ten spocony silnik mnie niepokoi. Jest też tłusty w okolicy skrzyni biegów, nie wiem czy nakapało, spod tej gumy czy coś innego. Oglądałem go tylko na placu. Czy ktoś ma taki silnik, i może się wypowiedzieć jak to wygląda przy danym przebiegu? Czy po prostu turbina ma już 200kkm+ i zaraz wyzionie ducha? Dziękuję i pozdrawiam Ostatnio edytowane przez robertkk ; 28-05-2011 o 18:52 |
|
|
|