![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: MK2
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1997
|
Witam!
Poszukuję schematu, manuali, a najlepiej konkretnych informacji :-)) Na temat wymiany tłoczka zmiany kąta wtrysku w pompie VP 44. Po wielu diagnozach i testach ustaliłem, że przyczyną niedomagań mojego "mondka" jest właśnie ten tłoczek. Objawy: zmiana charakterystyki pracy (na twardszą) w przedziale 1900/2000 obr/min. Spadek mocy w tym zakresie obrotów. A ostatnio po rozgrzaniu przerywanie i gaśnięcie silnika. Po ostygnięciu można było dalej kontynuować jazdę. Sprawdziłem doloty, sterownik... Został tylko tłoczek... albo pompa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., (ale nic na to nie wskazuje) Jeżeli ktoś posiada materiały na ten temat proszę o pomoc. Pozdrawiam Robert |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Naprawdę nikt nic nie wie??
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Wpisz w motoallegro: sterownik pompy wtryskowej. Tam masz kilka aukcji gdzie masz darmową konsultację i diagnozę. Wysyłasz im wszystko a odsyłają sprawne. Samemu nic raczej nie zdziałasz
|
|
|
#4 |
|
|
Tak... to już przerabiałem. U mnie nie jest winna elektronika, tylko mechaniczne zacieranie się tłoczka zmiany kąta wtrysku. Właśnie do mnie jedzie z Wrocławia. Mam już schemat pompy, wiem gdzie jest ten zaworek, ale przydała by się jakaś porada praktyka, który już kiedyś wykonywał taką operację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Witam ponownie.
W związku z brakiem odpowiedzi na moje pytanie, chciałbym poprosić Was o pomoc w znalezieniu mechanika, który mógłby podjąć się wymiany tego tłoczka w pompie i którego z czystym sumieniem możecie polecić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jestem z Inowrocławia, a więc w grę wchodzą moje okolice ze względu na koszty doholowania bryki do warsztatu Pozdrawiam i Dziękuję Robert |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
nie polece ci nikogo z inowrocławia bo nie znam ale podpowiem ci żę sama wymiana tłoczka może nie wiele pomóc bo możę być też uszkodzona obudowa jak sie zacinał to szły jakieś brudy do pompy które uszkodziły tłoczek i obudowe
pompe musisz wymontować i dopiero można bedzie wymienić ten tłoczek bez wyjęcia pompy i rozebrania jej nic nie zdziałasz |
|
|
|