Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-06-2011, 16:42   #11
mondeonik
ford::average

Imię: Leszek
Model: Mk3 - sedan
Silnik: 2,0 TDCi - 130 KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Wymiana żarnika

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodzi mi o to że że wszędzie jest to nazywane żarnikiem. To tak jakbyś mówił że w tamtej benzynie coś się psuje a byłby to diesel. Owszem każdy wie ze chodzi o silnik ale benzyna a diesel to duża różnica mimo że jedno i drugie ma to samo zadanie.
co ma piernik do wiatraka chyba kilka wypowiedzi wcześniej trzeba było napisac

mondeonik jest offline  
Stary 04-06-2011, 16:46   #12
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Cytat:
Napisał mondeonik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co ma piernik do wiatraka chyba kilka wypowiedzi wcześniej trzeba było napisac
Miałem nie pisać, ale nie mogę się powstrzymać. To ma na celu nabijanie postów przez SS.

668855686
Mariusz jest offline  
Stary 04-06-2011, 16:59   #13
mondeonik

Cytat:
Napisał 12345mario Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem nie pisać, ale nie mogę się powstrzymać. To ma na celu nabijanie postów przez SS.
też sobie znalazł sposób ale odbiega to całkowicie od mojego problemu a tak poza nawiasem kupie chyba takie po 20 zł i zobaczę ile wytrzymają
mondeonik jest offline  
Stary 04-06-2011, 17:51   #14
Stannislaus
ford::beginner

Model: Mondeo Hybrid
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał mondeonik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może i dobre ale droższe niż te moje a poza tym tylko gwarancja rozruchowa a te drugie które pokazałem maja 12 miesięczna gwarancje poza tym ja się muszę śpieszyć bo już jedna moja padła i tylko patrzeć jak się zaczną czepiać misiaczki
Kolego masz 14 dni gwarancji rozruchowej,ale z tytułu rękojmi(poczytaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])
masz poł roku,a wydać 48 a 140 to chyba jest różnica.
Ale wybór należy do Ciebie.Jak by co to daj znać jakie kupiłeś i jakie wrazenia po zamontowaniu,bo niedługo też mnie to czeka,a innym się może przydać.
Stannislaus jest offline  
Stary 04-06-2011, 18:06   #15
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011

na te za 20zł masz rok gwarancji i ja takie kupiłem. Już raz wymieniałem po pół roku.
Nie ma na celu nabijanie postów, tylko staram się wbić do głowy co nie którym pewne oczywiste pojęcia.
Mam nadzieje że na diody led też mówicie "po proszę jeden żarnik led" bo to tak samo jak żarnik ksenon.
SrebnaStrzała jest offline  
Stary 04-06-2011, 19:28   #16
mondeonik

Smile Odp: Wymiana żarnika

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na te za 20zł masz rok gwarancji i ja takie kupiłem. Już raz wymieniałem po pół roku.
Nie ma na celu nabijanie postów, tylko staram się wbić do głowy co nie którym pewne oczywiste pojęcia.
Mam nadzieje że na diody led też mówicie "po proszę jeden żarnik led" bo to tak samo jak żarnik ksenon.
no tak z wyrażaniem to trzeba bardzo precyzyjnie bo dziś mi jeden sprzedawca - młody zresztą chłopaczek - wmawiał że D2S i D2R to to samo i niema żadnego znaczenia oprócz ceny dopiero chyba ja pierwszy mu wyjaśniłem co znaczy te S a co R, ale ogółem chodziło mi o jakąś poradę a nie przekomarzanie się słowami, a tak poza nawiasem ten młody sprzedawca zrozumiał o co mi chodzi jak powiedziałem ze chcę żarnik do ksenonów a ciekaw jestem czy by wiedział jak bym chciał " lampę wyładowczą"
mondeonik jest offline  
Stary 04-06-2011, 19:38   #17
SrebnaStrzała

Cytat:
lampę wyładowczą
Pewnie nie...
Jakbym tu na forum wysłowił się "żarnik led" to by mnie skarcili jak psa. Za to jakbym napisał żarnik ksenonowy to byłoby to jak najbardziej OK.
Odnośnie tych ksenonów to możesz kupić u niego bo on daje roczną gwarancję:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 04-06-2011 o 19:40
Stary 04-06-2011, 20:43   #18
mondeonik

Cytat:
Pewnie nie...
Jakbym tu na forum wysłowił się "żarnik led" to by mnie skarcili jak psa. Za to jakbym napisał żarnik ksenonowy to byłoby to jak najbardziej OK.
Odnośnie tych ksenonów to możesz kupić u niego bo on daje roczną gwarancję:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
O właśnie o tego typu porady mi chodziło tylko teraz znów dylemat lepiej 6000K czy 4300K
mondeonik jest offline  
Stary 04-06-2011, 21:55   #19
SrebnaStrzała

Kwestia Twoich preferencji. Była tutaj astronomiczna dyskusja na ten temat. Generalnie zakres od 4300-6000K
Ja mam 6000 i uważam ze jest idealnie, są ludzie co maja 4300K i twierdzą to samo.
Jeśli jest różnica to praktycznie niezauważalna gołym okiem, przynajmniej ja tak uważam.
6000K wybrałem ze względu na zimną biel, podczas gdy 4300K to już wchodzi w ciepłą biel.
Stary 04-06-2011, 22:02   #20
mondeonik

Cytat:
Kwestia Twoich preferencji. Była tutaj astronomiczna dyskusja na ten temat. Generalnie zakres od 4300-6000K
Ja mam 6000 i uważam ze jest idealnie, są ludzie co maja 4300K i twierdzą to samo.
Jeśli jest różnica to praktycznie niezauważalna gołym okiem, przynajmniej ja tak uważam.
6000K wybrałem ze względu na zimną biel, podczas gdy 4300K to już wchodzi w ciepłą biel.
O teraz już jestem prawie zdecydowany wezmę 5000K i zobaczę jak będzie a tak w ogóle dzięki za porady
mondeonik jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania