![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: adam
Model: mondeo
Silnik: 2.0tdci 85kw
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam!jestem tu nowy ponieważ dopiero co zakupiłem Mk3 2.0tdci 115km z 2004r i mam z nim problem.Auto po wkręcaniu się na wyższe obroty(pow.ok 2000obr/min) dymi na czarno.Auto ma przejechane 150tys km.Przy 110tyś.km były regenerowane wtryski na co otrzymałem dokument.Żadnych innych problemów nie zauważyłem.Ewentualnie wydaje mi się zę sporo spala paliwa ale tego dokładnie jeszcze nie badałem i może troszkę ociężały jest przy przyspieszaniu.Koledzy co tu poradzicie!od czego tu zaczynać i gdzie szukać problemu.Ogólnie silniczek pracuje cicho i równo.Proszę o mądre pomysły)z góry wielkie dzięki
|
![]() |
![]() |
#2 | |
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
![]() Cytat:
Było wiele razy opisywane.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. ![]() KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
![]() |