Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-07-2011, 14:18   #51
macka
ford::advanced

Model: Focus mk2, mk3
Silnik: 2.0 TDCi, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie, chwilowa utrata mocy podczas przyspieszania [2.0 TDCi]

Tak zrobięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale poczekam aż znów przypadłość zacznie się ujawniać.

macka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2011, 21:01   #52
Glenroy

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie, chwilowa utrata mocy podczas przyspieszania [2.0 TDCi]

Cytat:
Napisał macka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak zrobięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale poczekam aż znów przypadłość zacznie się ujawniać.
Powodzenia w usuwaniu usterki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój problem zaczyna się lekko komplikować i sprawdzenie całej wiązki będzie chyba nieodłącznym elementem poszukiwań, otóż wczoraj wracając od lubej, lało jak cholera i na całej drodze było od biedy po kostki wody więc gdzieś wilgoć pod pokrywę silnika się przedostać nieuchronnie musiała, ale nie o to chodzi, jaja są takie, że focus odzyskał życie, miał te szarpania, ale to na 100% wina przepływki, ale wróciła do niego moc, przestał się zastanawiać co ma robić i mimo szarpnięć ciągną tak jak powinien to robić dwulitrowy doładowany diesel, no i właśnie przeszła przez mój łepek myśl, że gdzieś jest walnięta instalacja albo coś zaśniedziało i po dostaniu się wilgoci zaczęło przewodzić jak należy, będąc świeżo upieczonym elektrykiem wolę to jednak zlecić komuś kto ma z tym doświadczenie bo próbowałem samemu, ale żeby się tam do czegoś dobrać to trzeba nie mieć stawów w rękach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2011, 14:27   #53
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000

albo przeplywka sie umyla od wilgoci z powietrza i podaje poprawne wyniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2011, 17:46   #54
Glenroy

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
albo przeplywka sie umyla od wilgoci z powietrza i podaje poprawne wyniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaja są niesamowite Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaprowadziłem samochód do mechanika, swojego, zaufanego, szczerze nie wierzyłem, że jest to wina przepływomierza, magik był tego samego zdania więc zostawiłem u niego samochód na 4 dni, pojechał na komputer, który tak samo pokazał przepływomierz, ale szukał problemu dalej i doszedł do czegoś co miało być rzekomo wg, "speców" z pewnego serwisu, w stanie idealnym, otóż Panowie, spierniczył się słynny EGR, który został ostatecznie i definitywnie zaślepiony, focus przestał dymić, przerywać i mieć humorki, "moc jest z nim" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., przy okazji jakimś cudownym sposobem problem przepływomierza zniknął razem z zaślepieniem gada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten samochód sam nie wie co mu dolega chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 22-07-2011, 18:07   #55
maciej_m
ford::average

Imię: Maciej
Model: Ford Focus Turnier
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005

no to 1:0 dla mnie :-)

EGR to standard dla 2.0 TDCi by PSA

Powodzenia!
maciej_m jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2011, 19:08   #56
Glenroy

Cytat:
Napisał maciej_m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no to 1:0 dla mnie :-)

EGR to standard dla 2.0 TDCi by PSA

Powodzenia!
Przyznaję, punkt dla Ciebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dziwi mnie tylko fakt, że przy usterce EGR-a wywalało błędy przepływomierza, ale już mnie nic chyba w tym samochodzie nie zaskoczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do zaworu, gad został zaślepiony, tylko będę musiał pojechać do mechanika bo zapaliła mi się kontrolka "check engine" mechanik mówił mi, że takie coś może się wydarzyć, ale kurde, może jednak da radę pozbyć się tego jakoś domowym sposobem, nie wiem zimny okład czy coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , bo nie uśmiecha mi się tak codziennie jeździć tych kilka[naście] kilometrów z każdą pierdołą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 23-07-2011, 08:15   #57
revenge
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI

Jeżeli tylko zaślepił EGR, a nie wyczyścił go, aby cały czas "chodził" to będzie nadal wywalany błąd. EGR musi jako tako działać do zaślepienia - elektryczny, bo mechaniczny to inna bajka.
revenge jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2011, 13:40   #58
Glenroy

Cytat:
Napisał revenge Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli tylko zaślepił EGR, a nie wyczyścił go, aby cały czas "chodził" to będzie nadal wywalany błąd. EGR musi jako tako działać do zaślepienia - elektryczny, bo mechaniczny to inna bajka.
I tak w komputerze nie było błędów dotyczących bezpośrednio EGR-a a sam zawór działa, był tylko zabrudzony i się nie domykał, został wyczyszczony i zaślepiony bo samo czyszczenie na długo nie pomaga, więc zawór sam w sobie działa i błędów nie pokazuje, dopiero kilka odpaleń silnika po zaślepieniu, na desce zaświeciła się kontrola "check engine".
Jutro po pracy zajadę do mechanika bo poinformował mnie, że takie coś może wystąpić i gdyby właśnie to mam przyjechać. Właściwie nic bym z tym nie robił gdyby nie to, że irytuje mnie ciągle świecąca się kontrolka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-07-2011, 14:44   #59
revenge
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI

Teraz posklejało się o co kaman.
W takim razie miałeś dwie usterki (kumulacja):
1. EGR - stąd przerywania itp.
2. Przepływka - stąd błąd

Właśnie przepłyka wywala MML po 2-3 uruchomieniach silnika, a nie EGR. Zatem jedno już naprawiłeś (EGR) teraz czas na przepływkę. Podmień na próbę, jeżeli masz możliwość.
revenge jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2011, 21:22   #60
Glenroy

Jutro podjadę do mechanika bo coś chyba wspominał, że ma na warsztacie przepływkę od 2.0, choć nie wydaje mi się, żeby to była wina przepływomierza bo przy jego awarii samochód teoretycznie powinien stracić moc a ten po zaślepieniu EGR-a zbiera się lepiej niż nawet ze sprawnym wcześniej zaworem, ale spróbować nie zaszkodzi, jutro okaże się co mu dolega i po wypłacie albo nowy przepływomierz albo wirus, się okaże Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania