![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2401 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Uderz do jakiegoś speca od kompów/elektronika RTV, może coś z soczewką DVD?
![]() 668855686 Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 22-07-2011 o 07:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2402 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-08-2009
Model: ford fokus
Silnik: tdci 2li
Rocznik: 2004
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2403 | |
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() 668855686 Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 23-07-2011 o 18:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2404 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-07-2010
Model: Mondeo Kombi Mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Mam pytanko- jak sprawdzić czy moduł przy antenie jest sprawny? Zrobiłem ponad 2000km z włączoną navi i mimo wielokrotnych prób kalibracji pokazuje jakieś bzdury i ikona satelity jest non stop przekreślona .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2405 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2406 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-08-2010
Model: FORD FOCUS II
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam!
Panowie, szybkie pytanie: czy ten moduł: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jest kompatybilny z Denso? Zależy mi wyłącznie na funkcji BT, nie interesuje mnie ani VC, ani USB. Chcę to podłączyć do oryginalnej instalacji w miejsce starego modułu (kablowego). Dodatkowe info: moduł, o który pytam pochodzi z FFII, ma port USB, natomiast chcę go podłączyć do oryginalnej instalacji do Denso w Focusie II z 2006 roku. Czy taka kombinacja zadziała, czy mam szukać starszego modułu Bluetooth lub modułu bez USB? Bardzo proszę o podpowiedź... Ostatnio edytowane przez hevi ; 27-07-2011 o 18:31 Powód: dodatkowe info |
![]() |
![]() |
![]() |
#2407 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-01-2006
Model: Mondeo MKII, Mondeo MK III Fuul Option RS pakiiet , MK V Titanium.
Silnik: 2.o Pb , 2.o TDCi , 2.0 TDCi( 180KM)
Rocznik: 1999 , 2004 , 2016
|
![]()
Przeglądałem twój sprzęcik , i powiedz mi jak masz podłączony cały zestaw???
bo jak oglądałem to nie masz możliwości rozmowy przez ten zestaw.Moje pytanie brzmi.... Czy aby sam moduł NOKII ci będzie wystarczał??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2408 |
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2012
|
![]()
kol hevi sam moduł nie wystarczy, potrzebny mikrofon i wiązka. moduł z linku nie dogada się z denso potrzebny jest 4mt..... dodatkowo moduł radiowy w denso może nie obsługiwać voice (ja tak mam niestety) i potrzebna będzie jego wymiana...przeczytaj ten wątek cały a na wiele pytań znajdziesz odpowiedź...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2409 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-08-2010
Model: FORD FOCUS II
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
Dzięki za odpowiedź. O to mi właśnie chodziło. Co do samej instalacji, to mam oryginalny zestaw Forda, ale kablowy. Mikrofon, wiązka, baza, uchwyt oraz moduł kablowy Nokia są zainstalowane. Na 100% ten zestaw był fabrycznie zamontowany, ponieważ widnieje na wykazie wyposażenia auta wg VIN. Nie wygląda na to, żeby ktokolwiek, kiedykolwiek przy nim grzebał. Niestety, coś musi być nie tak, bo przy próbie podłączenia Nokii 6230 w dedykowanym uchwycie, moduł w ogóle go nie wykrywa. Natomiast jak podłączam Nokię 6021 (również w dedykowanym uchwycie), moduł ją wykrywa, na wyświetlaczu pojawia się menu PHONE, książka telefoniczna itd., Niestety przy próbie nawiązania połączenia lub odebrania połączenia, co prawda pojawia się odpowiedni komunikat na wyświetlaczu, Denso wycisza muzykę, ale sygnał z telefonu nie jest kierowany na głośniki, słychać go jedynie w słuchawce. W obu tych przypadkach na wyświetlaczu telefonu pojawia się komunikat "Akcesorium niekompatybilne". Zastanawiam się jeszcze, czy nie jest to wina samej bazy, kostki lub kabla łączącego bazę z Denso, sam nie wiem. Uchwyty na pewno są sprawne, telefony też. Raz jeden jedyny udało mi się po kilkunastu próbach poprawnie połączyć telefon z Denso i wtedy całość zadziałała, ale po wyjęciu telefonu i ponownej próbie problem powrócił. Tak, jak pisałem wcześniej, na VC mi nie zależy, jedynie na zestawie głośnomówiącym. Wątek przeleciałem już ze 2 razy, ale niektóre informacje trzeba "wyłuskiwać" spośród kilkudziesięciu stron wątku, więc pomyślałem, że może ktoś zetknął się z tym problemem już wcześniej. W każdym razie wiem już, jakiego modułu mam szukać. Czy cena tego modułu w ASO to dalej kwota rzędu 800 zł, czy trochę "znormalniała"? Jaki jest pełen numer katalogowy tego modułu? Chodzi mi o to, żebym mógł podać w ASO łopatologicznie nr części, o którą mi chodzi. Ostatnio edytowane przez hevi ; 28-07-2011 o 10:45 Powód: dodatkowe info |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2410 |
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2012
|
![]()
ja też miałem zestaw kablowy nokii podpięty do denso i postanowiłem założyć bluetooth. potrzebujesz moduł:
TYPE:RX-1C part number:4M5T 19G488 AV mikrofon jak na fotce i wiązkę żeby to pozpinać w całość... jest z tym trochę zabawy, ja musiałem jeszcze zaktualizować soft w denso dopiero wtedy wykryło mi blu ale niestety nie mogę z niego korzystać gdzyż mam za stary moduł radiowy który niestety nie obsługuje mikrofonu i muszę albo kupić inne denso i z niego pozyskać moduł radia albo szukać innego rozwiązania |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|