Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-08-2011, 17:06   #431
fxgold
ford::average

Imię: Maciek
Model: mondeo mk3, fiesta mk7
Silnik: 2.0 tdci 115 KM, 1.4 98 KM
Rocznik: 12.2005, 2009
Domyślnie Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

gość zrozumiał mnie dobrze bo dwa razy podawałem mu VIN, po tym numerze stwierdził, że się nie da.
jutro chyba podjadę do Adamczyka i sie wszystkiego dowiem. powiedz mi czy Adamczyk daje gwarancję?

Stary 12-08-2011, 17:06   #432
radson73
ford::amateur

Model: ford mondeo mkIII
Silnik: 130 KM DIESEL
Rocznik: 2002

Witam przeczytalem twoj post i powiem tak,ja mialem takie same objawy i nie mam dla ciebie dobrej wiadomosci na bank polecialy ci wtryski albo zaraz poleca,ja mialem tak samo spokojna jazda i przy momentalnym wcisnienciu gazu uslyszalem taki "tyk" i auto slabsze do 120 jakos jechalo pozniej juz zero mocy,wylaczylem stacyjke i problem znikal a dlatego bio resetowal sie komputer i dalej bylo ok do zas ponownego przyspieszenia pojechalem do Kunowa za Sobótka do fachowców i diagnoza jeden wtrysk niezywy a reszta na granicy porzelewu i moga pasc w kazdej chwili takze regeneracja i jutro odbieram auto ale cena niestety 450 zl za sztuke plus po 50 dych za wgranie kodu do kazdego wtrysku takze nie licz na zaden czujnik polozenia walu bo to raczej nie to najlepiej jak podlaczysz go pod kompa wtedy wszystkio wyjdzie niestety taka rzeczywistosc tych mundkow mojego kupilem z nalotem 170 tys w kwietniu w niemczech teraz mam 176 i wydatek zapewne ciebie tez to czeka pozdrawiam i odpisz co ci padlo jak juz bedziesz wiedzial
radson73 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2011, 17:07   #433
radson73
ford::amateur

Model: ford mondeo mkIII
Silnik: 130 KM DIESEL
Rocznik: 2002

bbb
radson73 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2011, 21:28   #434
fxgold

Cytat:
Napisał radson73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam przeczytalem twoj post i powiem tak,ja mialem takie same objawy i nie mam dla ciebie dobrej wiadomosci na bank polecialy ci wtryski albo zaraz poleca,ja mialem tak samo spokojna jazda i przy momentalnym wcisnienciu gazu uslyszalem taki "tyk" i auto slabsze do 120 jakos jechalo pozniej juz zero mocy,wylaczylem stacyjke i problem znikal a dlatego bio resetowal sie komputer i dalej bylo ok do zas ponownego przyspieszenia pojechalem do Kunowa za Sobótka do fachowców i diagnoza jeden wtrysk niezywy a reszta na granicy porzelewu i moga pasc w kazdej chwili takze regeneracja i jutro odbieram auto ale cena niestety 450 zl za sztuke plus po 50 dych za wgranie kodu do kazdego wtrysku takze nie licz na zaden czujnik polozenia walu bo to raczej nie to najlepiej jak podlaczysz go pod kompa wtedy wszystkio wyjdzie niestety taka rzeczywistosc tych mundkow mojego kupilem z nalotem 170 tys w kwietniu w niemczech teraz mam 176 i wydatek zapewne ciebie tez to czeka pozdrawiam i odpisz co ci padlo jak juz bedziesz wiedzial
kolego możesz powiedzieć do kogo piszesz?? bo troche ludzi się w tym temacie juz wypowiedziało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-08-2011, 00:47   #435
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał fxgold Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gość zrozumiał mnie dobrze bo dwa razy podawałem mu VIN, po tym numerze stwierdził, że się nie da.
jutro chyba podjadę do Adamczyka i sie wszystkiego dowiem. powiedz mi czy Adamczyk daje gwarancję?
Daje gwarancję na rok bez limitu kilometrów. Na 100% robi na oryginalnych częściach delphi.
Możesz sobie zażyczyć obecność na każdym etapie prac - przynajmniej taka możliwość była ponad 2 lata temu.

U mnie sytuacja była taka, że najpierw pojechałem do jednego speca od nowoczesnych diesel`i w okolicy. On tylko po podpięciu do kompa stwierdził, że któryś tam wtrysk jest do wymiany, ale że jedyne sensownym wyjściem jest wymiana wszystkich 4 wtrysków, gdyż i tak za niedługo się zużyją i pewnie pompa CR też jest padnięta albo pada bo to się łączy i w tym roczniku się łuszczyła. Więc trzeba ją regenerować - min. 3 tyś zł - a najlepiej kupić nową bo regeneracja starcza na max2 lata - nowa wg niego kosztowała 8 tyś zł ale on miał niby super tanie źródło w DE za 6 tyś zł.
Ogólnie szybko podziękowałem bo już się troszkę orientowałem w temacie i nie dałem się naciągnąć. Znalazłem gdzieś informację o Adamczyku, umówiłem się telefonicznie. Przyjechałem na 8 rano a ok. 14 wyjechałem szczęśliwy: u Adamczyka stwierdzili że 2 wtryski są do regeneracji (nie trzeba wszystkich regenerować), ze pompa CR jest w dobrym stanie (pomimo mojej sugestii że ona chyba jest na wyczerpaniu) i trwała regeneracja kosztuje od 600zł do max 1600 a nie jak ten oszust 3tyś! A jeśli chce oryginalną nówkę to kosztuje 3-3,5tys zł! Tyle że nówka nie różni się istotnie od regenerowanej! Na moim przykładzie widać wielką różnicę w podejsciu do klienta i że niektórzy dbają o markę i nie próbują robić z klientów "jeleni".
Życzę powodzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-08-2011, 19:26   #436
fxgold

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Daje gwarancję na rok bez limitu kilometrów. Na 100% robi na oryginalnych częściach delphi.
Możesz sobie zażyczyć obecność na każdym etapie prac - przynajmniej taka możliwość była ponad 2 lata temu.

U mnie sytuacja była taka, że najpierw pojechałem do jednego speca od nowoczesnych diesel`i w okolicy. On tylko po podpięciu do kompa stwierdził, że któryś tam wtrysk jest do wymiany, ale że jedyne sensownym wyjściem jest wymiana wszystkich 4 wtrysków, gdyż i tak za niedługo się zużyją i pewnie pompa CR też jest padnięta albo pada bo to się łączy i w tym roczniku się łuszczyła. Więc trzeba ją regenerować - min. 3 tyś zł - a najlepiej kupić nową bo regeneracja starcza na max2 lata - nowa wg niego kosztowała 8 tyś zł ale on miał niby super tanie źródło w DE za 6 tyś zł.
Ogólnie szybko podziękowałem bo już się troszkę orientowałem w temacie i nie dałem się naciągnąć. Znalazłem gdzieś informację o Adamczyku, umówiłem się telefonicznie. Przyjechałem na 8 rano a ok. 14 wyjechałem szczęśliwy: u Adamczyka stwierdzili że 2 wtryski są do regeneracji (nie trzeba wszystkich regenerować), ze pompa CR jest w dobrym stanie (pomimo mojej sugestii że ona chyba jest na wyczerpaniu) i trwała regeneracja kosztuje od 600zł do max 1600 a nie jak ten oszust 3tyś! A jeśli chce oryginalną nówkę to kosztuje 3-3,5tys zł! Tyle że nówka nie różni się istotnie od regenerowanej! Na moim przykładzie widać wielką różnicę w podejsciu do klienta i że niektórzy dbają o markę i nie próbują robić z klientów "jeleni".
Życzę powodzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dzięki za info. dziś nie dałem rady podjechać, ale postaram się we wtorek
ja na pewno mam 4 padnęte wtryski to wiem z przelewów, więc będę musiał trochę gotowki wyłożyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gość w bytomiu też coś gadał o pompie, że może do wymiany, ale na razie jeszcze nie i że koszt to ok 8tysi. jak będe cos wiedzial od Adamczyka to napiszę
Stary 18-08-2011, 22:12   #437
fxgold

dzwoniłem dzisiaj do adamczyka, koszt wymiany wtrysków z robocizną, filtrem, podkładkami pod wtryski i innymi duperelami 2900zł
w poniedziałek odstawiam auto rano, popołudniu jest gotowe
Stary 18-08-2011, 22:29   #438
ethernal

Cytat:
Napisał fxgold Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dzwoniłem dzisiaj do adamczyka, koszt wymiany wtrysków z robocizną, filtrem, podkładkami pod wtryski i innymi duperelami 2900zł
w poniedziałek odstawiam auto rano, popołudniu jest gotowe
To wychodzi 725,00 PLN/szt. "na gotowo", całkiem przyzwoicie, szczególnie ze sam nowy wtrysk kosztuje ok. 950 PLN/szt.
Ja będziesz "po" to daj znać jak poszło i jakie odczucia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powodzenia! Pozdrawiam!
Stary 19-08-2011, 06:01   #439
fxgold

ethernal to jest chyba najtaniej, bo wszędzie grzie pytałem wychodzi ok 900-1000 za sztukę. jak już bedę miał gotowe to dam znać, a potem zaraz testy na a4.
Stary 19-08-2011, 09:58   #440
ethernal

Cytat:
ethernal ... a potem zaraz testy na a4.
Z tymi testami to bym poczekał na twoim miejscu z 1000km i nie przekraczał 3000 obr/min. Pamiętaj, że pomimo wgrania nowych kodów, te nowe wtryski i tak się muszą przez paręset km (niektórzy twierdzą że do właśnie 1000km) "adaptować" i niejako "zgrywać" z komputerem sterującym i silnikiem. Ja na to machnąłem ręką i po tygodniu jechałem do Adamczyka na ponowne wgranie kodu bo mi jeden wtrysk zgubił przy mocnym "deptaniu". Dopiero potem sobie poczytałem, że na początku powinienem sobie dać na wstrzymanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Tagi
brak mocy tdci , mondeo mk3 , nierówna praca , silnik

Zasady postowania