Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-09-2011, 11:52   #41
natalinka
ford::beginner

Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: rozrusznik kręci a silnik nie odpala

Dzisiaj otrzymałam wiadomość,że mam jutro zjawić się po auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wymiana kompa plus przegląd instalacji plus filtry 1000 zł

Nie wiem czy dużo czy mało ale w końcu jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale teraz się boję,że zaraz znowu coś się stanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. znając moje szczęście
ale za to jutro wezmę foczkę na myjnie i zrobię jej dobrze

natalinka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-09-2011, 11:05   #42
natalinka

teraz to Wam napiszę chłopaki
Odebrałam auto we wtorek.sczesliwa pojechalam na zakupy stoje pod sklepem patrze a tu plama ropy
hahaha
warsztat- przetarty wezyk od paliwa wymiana tego samego dina
dzisiaj piatek wsiadam w auto dziecko zapakowane wlaczam auto pyk nie działa hahaha
rozrusznik nie kreci
no ja pier..... dopiero wymienilam kompa 3 dni pozniej nie działa auto ponownie
Stary 16-09-2011, 20:17   #43
dawis123
ford::average

Model: Mk1
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2000

Czyli możliwe że komp był ok i trzeba szukac dalej usterki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dawis123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2011, 13:27   #44
natalinka

ha komp zmieniony. Ale teraz się okazało,że to akumulator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i teraz ja się zastanawiam czy jak bym wcześniej włożyła nowy akumulator to by działało,a ja bym była do przodu ok 1000 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kupiłam piękny nowy kolorowy aku i odpalił pstryk pyk od razu
Stary 19-09-2011, 14:21   #45
Agutto

Model: Ford Focus, Citroen Xsara Picasso
Silnik: 1,6 benzyna 100KM
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał natalinka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ha komp zmieniony. Ale teraz się okazało,że to akumulator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i teraz ja się zastanawiam czy jak bym wcześniej włożyła nowy akumulator to by działało,a ja bym była do przodu ok 1000 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kupiłam piękny nowy kolorowy aku i odpalił pstryk pyk od razu
Chyba nie. Przecież rozrusznik kręcił, a auto nie odpalało.
Agutto jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2011, 21:55   #46
dawis123

Model: Mk1
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2000

Ja też jestem tego zdania co mój poprzednik napisał że to raczej nie akumulator bo rozrusznik kręcił.
dawis123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-01-2018, 23:21   #47
tomasz.kuzniar
ford::amateur

Imię: Tomasz
Model: Focus
Silnik: 1.8 flexifuel 125km
Rocznik: 2010

Witam forumowiczów zgodnie z regulaminem podlaczam się pod temat.
Samochód kompletnie nie odpala (Focus mk2 flexifuel 1.8 125km z lpg). Opisze co sprawdzilem wczoraj i dzisiaj:
- akumulator ok, Rozrusznik kręci jak opętany, obroty silnika 280.
- świece nowe standard ford(fomoco), iskra sprawdzona na każdej.
- kompresja ponad 14 bar na każdym cylindrze.
- podczas kontroli kompresji pozostałe świece były odkrecone i widać było rozpylone paliwo wychodzące z otworów świec- wygląda że układ paliwowo wtryskowy funkcjonuje.
- przepustnica lekko uchyla sie podczas zaplonu- możliwy zarys powietrza z filtra .
- Immobiliser wydaje się ok, po użyciu obu kluczyków czerwona dioda na środku zest. wskaźników gaśnie.
W ciemno kupiłem czujnik pozycji wału korbowego ale wymiana niczego nie zmieniła.
-Rozrusznik generuje 280 obrotów silnika.
- ECM nie generuje ani jednego bledu!!!!.
Zastanawia mnie fakt, że ECM nie generuje błędu nawet gdy próbuje odpalić z wypieta wtyczka z czujnika pozycji wału korbowego .
Jakie powinno być napięcie na wtyczce czujnika pozycji wału podczas zaplonu, u mnie jest 1.5V na obu stykach (czujnik 2 przewodowy magnetyczny).
Nie wiem jak sprawdzić czy otwierają się klapki w dolocie i czy mogą uniemożliwić zapłon.
Proszę o sugestie zanim oddam samochód do mechanika.
Pozdrawiam Tomek.
tomasz.kuzniar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2021, 09:12   #48
Kondzio220
ford::amateur

Imię: Konrad
Model: Ford Focus mk1
Silnik: 1.6 Benzyna + GAZ
Rocznik: 2004
Domyślnie 2004 LPG - Problem ALARM +ZAPŁON

Witam! Proszę o pomoc! Mam problem ze swoim prywatnym samochodem marki Ford Focus mk1 2004 rok, 1.6 Benzyna + LPG. Parę dni temu dostałem od poprzedniego właściciela u którego kupiłem fokę pilot od alarmu. Początkowo pilot nie działał i nie dało się go zakodowac, więc kupiłem nowe bateríe i wymieniłem. Po wymianie trzeba było go zakodowac, gdyż auto nie reagowało na wciskane przyciski. Po pomyślnym zakodowaniu pilota, w dalszym ciągu nie dało się za jego pomocą zamknąć czy otworzyć auta - nie reagował, więc odpuściłem. Wczoraj po pracy z głupa wcisnąłem guzik na tym pilocie i odziwo zadziałał, wiec chcąc sprawdzić czy alarm zaskoczy opuściłem szybę, zamknąłem tym pilotem auto i przełożyłem rękę przez uchylona szybę i otworzyłem drzwi od środka. Alarm się chyba włączył, gdyż zaczęły mrugać awaryjne, ale nie było słychać sygnału dźwiękowego. Chcąc wyłączyć alarm klikałem te guziki na pilocie i w pewnym momencie światła awaryjne przestały mrugać, więc spróbowałem odpalić silnik. Auto początkowo zagadało i silnik odpalił, ale gdy chciałem ruszyć to zgasł i kręcąc go od razu - już nie zapálil 😓 Magiczny pilot przestal działać na amen i na ten moment nie da się go nawet zakodowac ponownie - nie ma słynnego piknięcia podczas wciskania guzika przy włączonym kodowaniu, a gdy wcisnę guzik na kluczyku od stacyjki - koduje normalnie. Odnalazłem zapasowy kluczyk, przy którym jak się okazało, był drugi taki sam pilot co dostałem od poprzedniego właściciela imały kluczyk od głośniczka od alarmu pod maską, ale nawet po ponownej wymianie baterii w obu pilotach, żaden nie reaguje zarówno na próbę otwarcia/zamknięcia auta jak i na kodowanie. Zapasowy kluczyk także nie odpala auta. Silnik kręci, ale nie odpala. Alarm nie jest oryginalny, nie znam firmy która go zakładała. Proszę pomóżcie mi, bo Fordzik stoi pod firmą i za nic nie mogę go odpalić. Próbowałem odłączyć akumulator na całą noc, ale rano dalej ten sam problem. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Kondzio220 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2021, 11:20   #49
damianisko5
ford::professional

Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000

Proponuję na START podpiąć kompa i sprawdzić czy jakieś błędy się nie pojawiły.

Ostatnio edytowane przez damianisko5 ; 21-08-2021 o 10:56
damianisko5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2021, 08:52   #50
damianisko5
ford::professional

Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000

Kondzio220 - typowy forumowy truteń. Zarejestrował się tylko po to, by tego samego dnia zadać pytanie, bo ma problem z autem. A potem cisza. Takich powinno się szybko usuwać z Forum.
damianisko5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania