![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-10-2006
Model: mk3
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2001
|
Witam.Mam prośbę.Czy ktoś może podać adres,tel.od speca od elektroniki,najlepiej w W-wie lub okolicach.Dobrze zapłacę za pracę,tylko niech naprawi to co się zepsuło...Lub nie wciska "kitu"
Auto mam 6 lat,3 akumulator wymieniony, alternator,rozrusznik prawie nówka.Auto postoi do 4 dni i koniec.W tą zimę nie odpalał już przy - 2.Wczoraj napięcie mierzone przez mechanika przy włączonym zapłonie 14,5,6 także prąd ładowania chyba ok.Ale wcześniej mierzył i powiedział,że coś pobiera prąd(potem zmienił zdanie...)Więc kit,kit byle by nie robić.Dziękuję. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-11-2006
Model: MK3
Silnik: 2,0TDCi
Rocznik: 2004
|
Mam identyczny problem w innym samochodzie i na oku pewien warsztat ,co do którego mam niezłą opinię. Jak im się uda znaleźć (podjadę po niedzieli) to Ci go polecę. No chyba że już będzie Twój problem nieaktualny.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-09-2004
Model: Mondeo
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cześć !
Mam problem z rozładowywującym się akumulatorem. Przy nie pracującym silniku mam pobór prądu z aku 4,5A. Załączenie i wyłącznie zapłonu ,bez uruchamiania silnika,powoduje spadek prądu do około 0,18A. Oczywiście po nocy akumulator mam rozładowany ! Ma może ktoś jakiś pomysł ?
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Było już na forum opisywane, w jaki sposób szukać, co pobiera prąd, wystarczy użyć szukajki.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Do "darmodzieja".To nie wystarczy,ze było opisywane,w jaki sposób szukać,co pobiera prąd...itd.Podjedz do pierwszego zakładu,to powiedzą,że napewno akum.zły,a to a tamto,ale żeby sprawdzić solidnie nie ma komu...Ja akurat nie znam się na elektryce,podstawowe problemy załatwię sam,ale oczekuje rozwiązania problemu.Ja wiem,ze to trudny temat dla mechaników i mało opłacalny,ale jednak to zawód, do czegoś obliguje."Janosik"liczę na Ciebie!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Skoro sami nie umiecie posługiwać się miernikiem prądu, to niestety pozostaje szukanie elektryka. Jakoś wierzyć mi się nie chce, by w Warszawie ani w Poznaniu nie było dobrego elektryka samochodowego.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
|
|
|
#8 |
|
|
"Emmm" Dobry link.Dzięki.Do "Darmodzieja"Napewno są,ale...Będzie musiał długo grzebać,by znalezć winowajce.Zanim znajdzie usterkę,straci kilka klientów,a tym samym kasę.Lepiej mu zarobić ot tak:Wymiana oleju,filtra paliwa,świec,wymiana,wymiana itd.Takie są realia.
A sam miernik... Co mi po mierniku.Nie znam się na tym, po prostu.Jadę do mechanika,mówię o co chodzi,płacę za wykonaną pracę i tyle.Lubię i dbam o to auto,wymieniłem chyba wszystko co się psuje:koło dwumasowe,sprzegło,wysprzęglik,pompa paliwa,koło pasowe,i inne a problem z "prądem" dalej zostaje... Ostatnio edytowane przez jacek501 ; 17-09-2011 o 00:20 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009
|
Witam,
Nie wiem czy rozwiązałeś już problem czy nie. miałem to samo w swoim aucie. byłem u elektryka i to nie raz, sprawdzał przebicia na kablach oraz inne rzeczy które pobierają prąd i wszystko było ok. wczesniejszy mechanik zalecił wymianę rozrusznika, który niby to się blokował i nie chciał kręcić co prowadziło do rozładowywania akumulatora. a problem był gdzieś indziej. ZWARCIE W CELI W AKUMULATORZE. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|