![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: sławek
Model: Ford mondeo MK3 Kombi
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
Witam wszystkich mam problem z moim Mondeo Mk3 2.5 v6 mianowicie nie ma mocy jakby coś z powietrzem, sprawdzałem IMRC działa prawidłowo doloty otwiera ale nie mogę zauważyć żadnej różnicy a nawet na wyższych obrotach idzie gorzej niż na niższych. Pali mi się błąd ale dopiero będę maił ELM to go sczytam. Proszę o wskazówki co to może być już nie wiem.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 26-02-2008
Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
|
Skoro wiesz, ze masz jakis blad bo swieci sie check, to najpierw trzeba go zczytac, a potem mozna gdybac.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: sławek
Model: Ford mondeo MK3 Kombi
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
Witam wszystkich sczytałem błędy i wyszło mi coś takiego:
PO113 - Czujnik temperatury powietrza wlotowego - wysoki sygnał wejściowy PO174 - czujnik O2 mieszanka zbyt uboga Po306 - wykryte wypadanie zapłonu Cylinder 6 Po302 - wykryte wypadanie zapłonu Cylinder 2 Po303 - wykryte wypadanie zapłonu Cylinder 3 P1518 - Obwód sterowania długością kolektorów dolotowych (otwarty) P1520 - coś IMRC Takie znalazłem opisy na necie IMRC - działa świece wymieniłem Samochód ma moc dwojga niemowląt w chodaku Proszę o wskazówki zorientowanych w temacie Pozdrawiam |
|
|
|