Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-10-2011, 07:41   #11
De-Zet
ford::advanced

Model: C-MAX Titanium
Silnik: 1,6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Elektrycznie składane lusterka a zima

Cytat:
Napisał Wojtek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przepraszam , koledzy za OT w temacie , ale czasami mnie wnerwia , jak ktoś włazi z brudnymi butami do czyjejś piaskownicy i jeszcze się w niej rozpycha...
Do tego Oplem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cóż, mając 15-letnie auto to może i nie przykłada się już takiej wagi do rysek na karoserii, niedziałających lub źle działających podzespołów itp. Choć znam i takich, dla których rysa na ich zabytkowym pojeździe jest gorsza niż szrama na gębie. Ale jak widać kolega do takich nie należy.

Ostatnio edytowane przez De-Zet ; 04-10-2011 o 07:54
De-Zet jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2011, 08:52   #12
Atlis

De-Zet - to ze masz nowe auto nie robi cie ani wyjatkowym, ani lepszym. a juz w ogole nic z tego z powodu posiadania Forda. twoj C-Max nie zjechal z linii produkcyjnej i juz miales jakies problemy... wczesniej ASS, teraz lusterka, jutro co bedzie? kola sie kreca roznymi predkosciami? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

miliony samochodow maja skladane lusterka, skoro producenci robia ich od lat, chyba wiedza jak zachowuja sie zima, czy nie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2011, 09:37   #13
De-Zet
ford::advanced

Model: C-MAX Titanium
Silnik: 1,6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011

Drogi Altis
Nie wiem skąd przyszło Ci do głowy, że posiadając nowego Forda stawiam się w jakiejś uprzywilejowanej względem innych pozycji? W swoim już dość długim życiu jeździłem różnymi samochodami, głównie z drugiej ręki. Ale o wszystkie dbałem jednakowo, tzn. dobrze. Ford jest moim drugim, fabrycznie nowym samochodem. W swoim poście odniosłem się do uwagi
Cytat:
Napisał Magik123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciesze sie ze nie stac mnie na nowe auto i ze mam czym sie zajac bo by mi chyba łeb rozsadziło jak bym miał sie przejmowac kazda drobinka.
Oczywiście, można podejść do tematu i w ten sposób. Nie przejmować się niczym, póki jeździ jest OK. Naprawimy na przysłowiowy drucik i zapałeczkę. Samochód ma jeździć i już.
Niestety moje podejście do moich samochodów drastycznie różni się od ww. A co w tym złego, że jeszcze w okresie oczekiwania na auto zadawałem pytania, które mnie nurtowały? Chyba zapominasz, że to jest forum dyskusyjne, a nie forum monologów i zachwytów nad własnym pojazdem. To, że się z czymś nie zgadzasz daje sznsę na przedstawienie własnych kontrargumentów a nie gromienia innych userów za zadawanie (Twoim zdaniem) głupich lub oczywistych pytań. A jak mawiają mądrzy ludzie, nie ma pytań głupich, są tylko głupie odpowiedzi. Jakich Ty udzielasz?
Poza tym, zwróć uwagę, nie ja zapoczątkowałem ten temat, więc dlaczego na mnie skupia się Twoja uwaga?
Daj na luz, nie chcesz pisać na temat, bo pytania są banalne, głupie itp. to po prostu nie pisz!
Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miliony samochodow maja skladane lusterka, skoro producenci robia ich od lat, chyba wiedza jak zachowuja sie zima, czy nie?
A i owszem. Jednak po raz pierwszy spotykam się z przypadkiem stykania się lustra z szybą. Również po raz pierwszy mam składane lusterka i ciekaw jestem jak się będą sprawować zimą. Co w tym jest głupiego i banalnego?
Stary 04-10-2011, 09:52   #14
_holek
ford::average

Model: BMW 320d xDrive GT, Vespa LX
Silnik: 320d TwinPower Turbo + M Power Kit
Rocznik: 2014, 2013

Spoko Wojtek - przyzwyczaiłem się już do odmiennych zdań.

Poszperałem trochę na forum (tym i focusa) i jednak nie zawsze jest tak, że "otwiera, zapala i jedzie". Sporo osób pisze o problemach z plastikowymi podzespołami (ich łamaniem się) i w konsekwencji tego z nieprawidłowo działającymi lusterkami (otwierają się za daleko). Czyli jednak sprawa, która mnie nurtuje nie jest wydumanym problemem wyssanym z palca.
A ja chciałbym się dowiedzieć jak tego uniknąć. Bywam w miejscach, w których w nocy temperatura spada do -35 stopni a w ciągu kilku godzin potrafi nawalić metr śniegu. To nie są warunki, w których większość z was użytkuje swoje samochody. Stąd moje pytania, które dla tych, którzy prawdziwej zimy nigdy nie widzieli, mogą się wydawać dziwne.

Ostatnio edytowane przez _holek ; 04-10-2011 o 09:55
_holek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2011, 10:40   #15
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012

Też się nad tym zastanawiam....bo to mój pierwszy samochód z auto.lusterkami...
U Was składają się zawsze same przy odpalaniu/zamykaniu?
My w S-iach mamy guzik i jak wcisne to wtedy się chowają/otwierają - także mam na to wpływ,jak zobacze dużo lodu to nie widze sensu ich zamykania,a w nocy mam garaż więc luzik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-10-2011, 10:56   #16
Jitter
Fusioneer

Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] są opisane perypetie z lusterkami po zimie jednego z naszych Fuzjonistów. Problem, wbrew pozorom, nie jest banalny, a na pewno dość kosztowny w swoich następstwach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS: Podpisuję się obydwiema kończynami pod słowami Wojtka. Mimo, że to dział Hyde-Park, to chyba warto skupić się wokół meritum sprawy, a uszczypliwe uwagi...no cóż...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-10-2011, 22:57   #17
wojtbf1
F1 fan

Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019

Mi w mondeo MK3 tylko raz zamarzły....ale to była moja wina, zachciało mi się umyć auto na stacji w myjce automatycznej przy temp. -15...oczywiście suszenie nic nie dało i pozostała woda natychmiast zamarzła.... Siłowniki na trzy razy poradziły sobie z lodem.

[B]Było MONDEO MK4 2.0 TDCi Titanium X....był S-MAX 2.0 240KM Titanium S ...czas na nowe..[B]
wojtbf1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2011, 23:19   #18
adam131
Minęło 9 lat i nic

Model: Mk4 Mondeo Ghia X automat; Fiesta
Silnik: 2.3 Duratec/161KM; 1.25/82KM
Rocznik: 2009; 2010

Przyznaję, z sankami to było głupie i nie na miejscu. przepraszam za niestosowne uwagi. Może mam szczęście, że mnie omijają przypadłości występujące u innych ale naprawdę dwie ostatnie zimy były na wybrzeżu bardzo srogie. Potężne mrozy i góry śniegu, Zeszłej zimy doszło do tego, że zrezygnowałem z odśnieżania podjazdu do garażu bo nie miałem gdzie śniegu odwalać. Lusterka u mnie składają się automatycznie po zamknięciu autka i rozkładają po otwarciu. Dały radę. I oby tak było zawsze i u wszystkich.
Stary 05-10-2011, 08:33   #19
Atlis

Cytat:
Napisał De-Zet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do tego Oplem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cóż, mając 15-letnie auto to może i nie przykłada się już takiej wagi do rysek na karoserii, niedziałających lub źle działających podzespołów itp. Choć znam i takich, dla których rysa na ich zabytkowym pojeździe jest gorsza niż szrama na gębie. Ale jak widać kolega do takich nie należy.
Oto mi chodzilo De-Zet.

Jezeli napada metr sniegu, to akurat nie wydze problemu by auto odsniezyc... a jak jest lod - dwa razy wystarczy puknac w lod kolo zawiasu lusterka i jest po problemie. akurat w szczecinie czesto sie zdaraza, ze pada deszcz i potem zamaraza. z lusterkami nie byl problem... pytanie - nie mozecie wylaczyc skladanie lusterek?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2011, 09:27   #20
_holek
ford::average

Model: BMW 320d xDrive GT, Vespa LX
Silnik: 320d TwinPower Turbo + M Power Kit
Rocznik: 2014, 2013

Nie da się. Prawdopodobnie można to zrobić w ASO (prawdopodobnie bo sami do końca nie wiedzą).
_holek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania