![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2411 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-01-2011
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2000
|
A co ma nie zagrac? U mnie zagrało 152 konie ze 115 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I to jeszcze nie koniec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#2412 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: S-MAX / FOCUS
Silnik: 2.0 TDCI 143 KM / 1.6 16V 100 KM
Rocznik: 2007 / 2010
|
Nie no nie wiem czy to koło zamachowe dedykowane do 90 koni zagrałoby przy wzroście mocy i momentu obrotowego o ok 80% Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z jakiegoś powodu nie pojawiły się (przynajmniej u nas w kraju) te jednomasy do TDDI 115 koni, nie mówiąc już o TDCI. Może chodzi tu właśnie o maksymalną wartość momentu, jaką może taki set przenieść dalej?
|
|
|
|
|
|
#2413 |
|
|
Dawno temu w trawie... 158KM/385NM - chip chip+box = 170/410NM a jak założyłem wtryski hybrydowe to już hohohoh.......
|
|
|
|
#2414 | |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2011
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
#2415 |
|
|
Stary soft na 158KM + wtryski na trzecim biegu za każdym razem tracił przyczepność...
Obecnie moje wtryskiwacze jeżdżą w innym MDO gdzie osiągnięto trochę ponad 200KM i prawie 500NM, skończyła się wydajność pompy, która i tak została zwiększona o około 10%. Ostatnio edytowane przez Snajper_881 ; 04-10-2011 o 19:25 |
|
|
|
#2416 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
sory za laickie pytanie, co to te wtryski hybrydowe?
|
|
|
#2417 |
|
|
Zakładając turbo hybrydowe, tzn. mówiąc prosto większe turbo, nic Ci to za bardzo nie da. Dostarczysz więcej powietrza a co z paliwem? Standardowym wtryskiwaczom kończy się wtedy wydajność. Dlatego postawiłem na zakup hybrydowych wtryskiwaczy, tzn takich, które dają około 30%-40% paliwa więcej. Co widać w sumie na moim Avatarze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzeba jeszcze ogarnąć soft by nie kopcił a jechał.
|
|
|
|
#2418 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
snajper- widzialem, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jestem pod wrazeniem
bardziej mi chodzilo co oznacza slowo "hybrydowe" w odniesieniu do wtryskiwaczy ew. turbo...
|
|
|
#2419 |
|
|
Avatar - chodziło mi o zdjęcie bo dane z podpisu nie są moje a ale z moich wtrysków ;] Generalnie u mnie szału nie było, wyszło coś 190KM/395NM więc....zabrakło trochę czasu by to dostroić. Obecnie jeżdżę na ori wtryskach bo te zaczęły strasznie klekotać a za samochodem szły piekielne dymy. Oddałem do poprawki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak wrócą to ciąg dalszy zmagań Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#2420 | |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: S-MAX / FOCUS
Silnik: 2.0 TDCI 143 KM / 1.6 16V 100 KM
Rocznik: 2007 / 2010
|
Cytat:
A może zakładacie silniki elektryczne do mondziaków? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| chip , chiptuning , hamownia , tuning |
|
|