![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2009
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam kolegów.Tak wiem nie raz był poruszany temat jaki olej.Jaki to już wiem do mojego maxa.Zastanawia mnie ten fakt że są dwa oleje do naszych fordów jeden to OLEJ FORD MOTORCRAFT XR właśnie tego używam a drugi FORD OLEJ FORDA FORMULA F .Z tego co czytałem to w olejach są najważniejsze oznaczenia ACEA A/B, C..Ten pierwszy ma wysokie parametry czyli z tego co czytałem jest bardzo dobry a ten drugi z parametrów wynika że jest to zwykły olej.I jak tu co zrozumieć. Pierwszy olej [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] DRUGI olej [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Cytat:
Cytat:
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
||
|
|